OldStars Walking Football Westenholte

   

OldStars Walking Football in Westenholte, bij voetbalvereniging WVF!

Voetbalvereniging WVF is vanaf 18 september 2018 gestart met OldStars Walking Football in Westenholte. Niet alleen sportief bezig zijn, maar ook het sociale karakter is hierbij van groot belang.

OldStars Walking Football staat volop in de belangstelling. Sinds eind 2016 wordt er al OldStars Walking Football gespeeld door een team op Sportcampus de Pelikaan. Vanuit verschillende hoeken kwamen berichten dat er in Zwolle veel vraag is naar OldStars Walking Football. Als reactie hierop zijn PEC Zwolle United, SportService Zwolle en WijZ Welzijn de samenwerking aangegaan met verschillende Zwolse voetbalverenigingen.

Wat is OldStars Walking Football?
OldStars Walking Football is een van oorsprong Engelse vondst, een vorm van voetbal waarbij de spelers niet rennen maar wandelen. Het is een prachtig alternatief voor ouderen die vanwege fysieke beperkingen niet meer mee kunnen doen aan het traditionele voetbal, maar wel graag een balletje willen trappen. Daarbij is het goed voor de gezondheid en de sociale contacten. Er wordt gespeeld op een veld van 40 bij 25 meter met en tegen andere voetballers en zonder keeper. Naast niet rennen, mag de bal niet boven heuphoogte komen en is het hebben van fysiek contact niet toegestaan. Niet alleen het voetballen staat centraal, maar juist het samenzijn en het onderhouden van sociale contacten, bijvoorbeeld na afloop in het clubhuis van de vereniging, speelt ook een grote rol binnen het OldStars Walking Football.

OldStars Walking Football bij WVF
We zijn gestart met de trainingen voor geïnteresseerden bij voetbalvereniging WVF. Onder begeleiding van een buurtsportcoach kunt u kennis maken met OldStars Walking Football. OldStars Walking Football is geschikt voor iedereen in de leeftijd van 60+.

Kom kennismaken
Bent u 60 jaar of ouder en lijkt het u leuk om OldStars Walking Football te gaan spelen? Neem dan contact op met Linda de Graaff, buurtsportcoach SportService Zwolle: l.degraaff@sportservicezwolle.nl  

Informatie

Startdatum 12-03-2019
Einddatum 24-07-2019
Toegangsprijs   € 0,00
Locatie Voetbalvereniging WVF
Doelgroep Senioren
Sport Voetbal
Leeftijd(en) 60+
Organisator SportService Zwolle
Telefoon 038-4236686
E-mail
Data
SSZ logo

Draai je tablet

De website van SportService Zwolle werkt het beste op tablets in landcape mode. Draai je tablet om de website te activeren.