Heel snel, heel anders!

   

Heel snel, heel anders!

Besturen van verenigingen en stichtingen merken dat het steeds moeilijker wordt om mensen van onder de 45 te vinden die zich als bestuurder of vrijwilliger willen inzetten. Dat komt omdat nog nooit eerder in de menselijke geschiedenis de belevingswerelden van verschillende 'soorten' mensen zo sterk, zo snel uiteen liepen. En omdat mensen van onder de 45 het moeilijk vinden om de 'traditionele' organisatievormen van verenigingen, dorpsraden, partijen, vakbonden, omroepen, kerken, medezeggenschapsraden als (voor hen) nuttig en relevant te zien. Inzicht in deze dynamiek is hard nodig om de besturen van nu, de verenigingen van morgen te helpen doen zien, verkennen en vormen...

Ferenc van Damme geeft een inspirerende presentatie over vitale organisaties en de nodige vernieuwing in een snel veranderende wereld en aan de hand van casussen uit de praktijk en levende experimenten, neemt hij de aanwezigen mee in wat er wèl werkt. Vragen die worden behandeld zijn: Hoe de organisatie te betrekken bij de mensen in plaats van te proberen hen bij de organisatie betrekken? Hoe kun je de meerwaarde van de vereniging of maatschappelijke organisatie opnieuw uitvinden? Hoe kun je mensen interesseren om te voelen dat de vereniging of maatschappelijke organisatie en dat waar ze voor staan, ook van hen is, om nieuwe vrijwilligers, bestuursleden, leden, donateurs te vinden?  

Kortom hoe voorkom je dat jouw vereniging of maatschappelijke organisatie voor 2030 ook het lot van een Kodak, Nokia, V&D of omroep ondergaat?... Dan moeten veel dingen ‘heel snel heel anders’!    

Deelnemers  
De bijeenkomst ‘Heel snel, heel anders’ is bedoeld voor bestuursleden van sportverenigingen en andere maatschappelijke organisaties uit Zwolle.

Datum, tijd en locatie
De bijeenkomst ‘Heel snel, heel anders’ vindt plaats op maandagavond 3 juni 2019. De inloop van de bijeenkomst is vanaf 19.15 uur, waarna de bijeenkomst start om 19.30 uur en duurt tot +/- 21.15 uur. De bijeenkomst vindt plaats bij ZwolleDoet! aan de Burgemeester Drijbersingel 11 te Zwolle.  

Kosten  
Er zijn geen kosten verbonden aan het bijwonen van deze bijeenkomst. 

Vragen
Heb je nog vragen over deze bijeenkomst, neem dan contact op met Sanne Winkler via: s.winkler@sportservicezwolle.nl of 038 - 423 66 86.

17 bezet
3 vrij
  Aanmelden voor de activiteit

Informatie

Datum 03-06-2019
Toegangsprijs   € 0,00
Doelgroep Verenigingen
E-mail

Geef je op voor deze activiteit!

Aanmelden voor activiteiten gaat erg eenvoudig. Klik op de onderstaande button en vul uw gegevens in. U kunt er ook voor kiezen om uw gegevens op te slaan zodat het aanmelden voor volgende activiteiten nóg eenvoudiger gaat!

  Aanmelden voor de activiteit

SSZ logo

Draai je tablet

De website van SportService Zwolle werkt het beste op tablets in landcape mode. Draai je tablet om de website te activeren.