Werven van vrijwilligers

Het vinden van vrijwilligers is voor veel verenigingen een lastige opgave. Wie (meer) vrijwilligers wil moet goed nadenken over het werven van vrijwilligers. Waarom wil vrijwilligers werven, hoe pakken we het aan en wie willen we waarvoor binnenhalen? Wil je vooral snel vrijwilligers of de juiste persoon op de juiste plek. Belangrijk om te weten is wat (potentiële) vrijwilligers belangrijk vinden en hier op inspelen.

Wilt uw vereniging meer inzicht in het werven van vrijwilligers? Raadpleeg dan onderstaande informatie.

Kennisdocumenten & -producten

Informatiereeks 'Werving van vrijwilligers'

Document met informatie over het maken van vrijwilligersbeleid en hoe je het beleid kan toepassen in de praktijk (Bron: Vrijwilligers Baarn)

Voorbeeld vacature vrijwilliger

Voorbeeld van een vacature voor een vrijwilligersfunctie (bron: Gemeente Amsterdam)

Zwolse vrijwilligersvacaturebank

Vacaturebank met vacatures voor vrijwilligersfuncties in Zwolle, waaronder vacatures in de sport(bron: Vrijwilligerscentrale Zwolle)

Methode Berkum

Wervingsmethode gebaseerd op een persoonlijke benadering, systymatische aanpak en opsplitsing in kleine taken (bron: vv Berkum)

Presentatie 'Workshop werven en behouden van vrijwilligers'

PowerPoint presentatie van de 'Workshop werven en behouden van vrijwilligers' die op 8 november 2010 heeft plaatsgevonden. De workshop is verzorgd door de NSA en georganiseerd door SportService Zwolle en Vrijwilligerscentrale Zwolle

Vrijwilligers werven vrijwilligers

Stappenplan om met huidige vrijwilligers nieuwe vrijwilligers te werven (bron: vrijwilligerswerk-ijsselmonde.nl)

Presentatie 'Werven van bestuursleden'

Presentatie van de inspiratiesessie 'Werven van bestuursleden' gegeven op 15 november 2011 tijdens de bijeenkomst 'Vrijwilligers Inspireren'.

Competentiecheck vrijwilligerswerk

Verschillende testen om te achterhalen welk vrijwilligerswerk past bij de persoonlijkheid en competenties van een vrijwilliger (bron: Verenigingsburo Apeldoorn)

SSZ logo

Draai je tablet

De website van SportService Zwolle werkt het beste op tablets in landcape mode. Draai je tablet om de website te activeren.