Actuele verhuurinformatie

De sportaccommodaties verschillen in grootte en beschikbaar aantal faciliteiten. Iedere binnensportaccommodatie heeft een standaardinrichting qua groot materiaal: ringenstel, klimrek en- touw, baskets, volleybalnet en materiaal voor gymnastiek. De accommodaties zijn hiermee geschikt voor diverse zaalsporten zoals zaalvoetbal, basketbal, volleybal, badminton en gymnastiek. Klein spelmateriaal ligt in afgesloten kasten en is dus niet standaard aanwezig. De accommodaties kunt u door de week en in het weekend huren voor sport en beweegactiviteiten.

Procedure huur sportaccommodaties
U kunt de sportaccommodaties online huren via het online reserveringssysteem voor binnensportaccommodaties van de Gemeente Zwolle. Hiervoor dient u een account aan te maken. U dient vervolgens een afspraak te maken om de toegangssleutel van de accommodatie op te komen ophalen op het kantoor van SportService Zwolle.

Tarieven
De tarieven van sportaccommodaties worden jaarlijks door de gemeenteraad vastgesteld en gelden per kalenderjaar.

Veiligheid in de sportaccommodaties
Er wordt veel aandacht besteed aan een optimale inrichting van sportaccommodaties en bijbehorende toestellenberging. De opstelling van deze berging is van groot belang voor de veiligheid van onze bezoekers. Een sportaccommodatie wordt zo ingericht dat de vluchtwegen vrij zijn bij eventuele calamiteiten.

Openingstijden van de sportaccommodaties
De meeste sportaccommodaties zijn 6 dagen per week open tussen 08.30 en 22.00 uur en 1 dag (zondag) open tussen 08.30 – 18.00 uur. Tijdens schooltijden zijn onderwijsinstellingen de hoofdgebruiker. Na schooltijden kunnen verenigingen, particulieren, bedrijven en andere organisaties een gym- of sportzaal huren. Let op: Een sportaccommodatie zonder beheer kunt u in de avonduren en de weekenden alleen in zijn geheel huren en dus niet 1, 2 of 3 delen.

Hoe zit het met het beheer van de zalen?

Gymzaal
Gymzalen hebben geen beheerder. Huurders die wekelijks een gymzaal gebruiken krijgen de sleutel in bruikleen tot de activiteit stopt. Incidentele huurders moeten de sleutel halen en terug te brengen. De sleutel kunt u afhalen bij SportService Zwolle. Deze en overige informatie ontvangt u via de huurovereenkomst als u een zaal reserveert.

Sportzaal
Er zijn sportzalen die wel, maar ook sportzalen die geen beheerder hebben. Alleen voor de sportzalen zonder beheer moet u de sleutel halen en terugbrengen. Deze sportzalen zijn:

  • De Gerenlanden
  • Bewegingshuis Stadshagen

Schoonmaken van de zalen
Voor alle accommodaties is er een goed onderhoudsprogramma en controleert een medewerker van de gemeente Zwolle meerdere keren per week de zalen. Onderwijsinstellingen zijn de hoofdgebruiker van de gym- en sportzalen en daarom wordt er schoongemaakt op maandag tot en met vrijdagochtend. Dit kan gevolgen hebben voor het gebruik in de weekenden.

Overzicht sport- of gymzalen, per wijk

In het online reserveringssysteem reserveert u gemakkelijk een sport of gymzaal. U kunt selecteren op wijk, type zaal en welke sportactiviteit u wilt gaan doen. De gymzalen zijn genoemd naar de straten waar de betreffende gymzaal gevestigd is.

Noodnummers
Voor problemen met de toegang, schade aan inrichting of technische problemen aan de gemeentelijke sportaccommodaties dient u (ook in de avonduren en in het weekend) contact op te nemen met de technische dienst van de Gemeente Zwolle. De technische dienst is te bereiken op het telefoonnummer 14038. Kies ‘Zwolle’ en vervolgens optie 2.

Voor de sportaccommodaties van Openbaar Onderwijs Zwolle (Tichelmeesterlaan, Westerlaan, Marterveld en Boterdiep) dient u het telefoonnummer 038-4535201 te bellen. Deze storingsnummers zijn ook in de avonduren en in het weekend te bereiken.

Onderhoud
De meeste sportaccommodaties zijn in eigen dom van de gemeente. Daarnaast zijn er stichtingen en organisaties met een eigen accommodatie. Tijdens de vakantieperode is in verband met groot onderhoud aan de sportaccommodaties geen verhuur van de gemeentelijke sporthallen, gym- en sportzalen mogelijk.

Relevante informatie

augustus 2017Bewegingsonderwijsrooster Zwolse gymzalen
augustus 2017Bewegingsonderwijsrooster Stadshagen en Westenholte
juli 2017Vakantiedagen en feestdagen 2017 - 2018
juni 2017Naamswijziging gymzaal Willem Barentszstraat
januari 2016

Artikel-KNVB-2016-kunstgras-in-winterse-omstandigheden

Brief-gebruik-velden-bij-vorst-en-sneeuw

Brief-sneeuwvrij-maken-van-de-velden

mei 2013

Invoering Commercieel tarief binnensportaccommodaties

maart 2013

Afspraken gemeente Zwolle en sportverenigingen

Contactpersoon

Monique Metselaar

Secretaresse Medewerker verhuur sportaccommodaties

m.metselaar@sportservicezwolle.nl gsa@sportservicezwolle.nl

  038-423 66 86

SSZ logo

Draai je tablet

De website van SportService Zwolle werkt het beste op tablets in landcape mode. Draai je tablet om de website te activeren.