Bewegende leerlijn

Elk beweegteam is verantwoordelijk voor het totale sport- en beweegaanbod in een stadsdeel. Het doel is om vanuit het onderwijs, de buurt en samen met de sportvereniging de sportparticipatie van jeugd en jongeren te verhogen en de relatie tussen school en sport te versterken met inzet van een kwalitatief en structureel sport- en beweegaanbod, gebaseerd op doorgaande leerlijnen.

Beweegteam in de school
Het bewegingsonderwijs is de ideale plaats waar kinderen om het plezier van sport en bewegen te kunnen ervaren. Onze combinatiefunctionaris school & sport is de spin in het web. Hij richt zich op verbetering van de kwaliteit van het bewegingsonderwijs door het verzorgen van lessen, het ondersteunen en begeleiden van groepsleerkrachten en het implementeren van diverse methodieken waarbij de verbinding wordt gemaakt tussen het bewegingsonderwijs en de sport. Daarnaast ontwikkelt, organiseert, verzorgt en evalueert het beweegteam in samenwerking met sportverenigingen sport- en beweegactiviteiten in de directe omgeving van de school.


Beweegteam in de buurt

Na schooltijd organiseren we naschoolse sport- en beweegactiviteiten.

  • Peutergym: 2 tot 4-jarigen én een ouder/verzorger
  • Kaboutersport: groep 1 & 2
  • Beweeg je Suf!: groep 3 & 4
  • Sport’s in (naam wijk): groep 5 & 6
  • Z@pp2Move: groep 7 & 8
  • Sportbuurtclub Club2Move: 10 tot en met 18 jaar
  • SportMix

Deze activiteiten bestaan uit verschillende sport- en beweegactiviteiten waaraan ieder kind op zijn of haar eigen niveau kan deelnemen. Naast het plezier in bewegen wordt ook aandacht besteed aan het ontwikkelen van de motorische, sociaal-emotionele en cognitieve vaardigheden. Wil je ook meedoen? Bekijk het actuele aanbod en schrijf je snel in!

Beweegteam en de sportvereniging
Binnen onze projecten en activiteiten werken we nauw samen met Zwolse sportverenigingen. Na onze activiteiten op school en in de buurt vindt er doorstroming plaats naar een sportvereniging. Daarnaast geven wij advies en ondersteuning om sportverenigingen te versterken op organisatorisch gebied. Ben u opzoek naar een extra steuntje in de rug of wilt u gewoon even sparren? Neem gerust contact met ons op!

1 resultaten gevonden voor uw selectie

Kennisbank verenigingszaken

SportService Zwolle heeft veel relevante kennisproducten verzameld en gebundeld in een digitale kennisbank. De digitale kennisbank is een database met praktische kennisproducten op negen vastgestelde thema's. De producten worden constant aangevuld en vernieuwd. De verenigingen kunnen zelfstandig aan de slag met de items opgenomen in de kennisbank.

Naar de Kennisbank

Contactpersoon

Roger Knoops

Manager uitvoeringsprogramma

r.knoops@sportservicezwolle.nl
SSZ logo

Draai je tablet

De website van SportService Zwolle werkt het beste op tablets in landcape mode. Draai je tablet om de website te activeren.