Buurtsportcoaches

De buurtsportcoach is een professional die zich op wijkniveau richt op het stimuleren van een gezonde en actieve leefstijl voor bewoners van 18+, in de wijken Holtenbroek, Diezerpoort, Aa-landen en Kamperpoort. De buurtsportcoach zet in op het verbinden, aanjagen, stimuleren en faciliteren van andere partijen in het veld, om sport- en beweegaanbod te organiseren en aan te bieden aan de doelgroep. De buurtsportcoach is een samenwerkingsverband tussen SportService Zwolle, Travers Welzijn en WijZ.

Naast de wekelijkse activiteiten waar inwoners uit Zwolle aan deel kunnen nemen zijn de buurtsportcoaches betrokken bij verschillende projecten in de stad. Hieronder een overzicht daarvan:

Diabetes Challenge
De Bas van Goor Foundation, Medrie, verschillende zorgpartners in de wijk en SportService Zwolle organiseren samen de Diabetes Challenge. Na de pilot van vorig jaar in Stadshagen, is er dit jaar in meerdere wijken in Zwolle een Challenge. Wekelijks zijn er wandeltrainingen te volgen met als doel om uiteindelijk de Swol wandel4daagse in augustus te gaan wandelen van 5, 10 of 15 kilometer. Voor meer informatie over de Diabetes Challenge bekijk dit dan per wijk: Holtenbroek/ Diezerpoort, Stadshagen en ZwolleZuid

Diabetes-Challenge.jpg#asset:4261:url

Bewegen met vrouwen
Niet in alle culturen is sport en bewegen vanzelfsprekend. Daarom sluiten de buurtsportcoaches ook regelmatig aan bij bestaande vrouwen groepen om ze bewust te maken van het feit dat bewegen naast gezondheidsverbetering ook heel leuk kan zijn! Maandelijks zijn verschillende vrouwen onder leiding van een buurtsportcoach in beweging. Diverse activiteiten zijn al aan bod gekomen zoals: zwemmen voor vrouwen, wandelen, maar ook bewegen in de gymzaal.
De buurtsportcoaches proberen verbindingen te leggen met de wens van de vrouwen en waar mogelijk met het bestaande aanbod in Zwolle.

DSCN2071.jpg#asset:4052:urlDSCN2072.jpg#asset:4053:url

Contactpersoon

Annejet Cramer

Buurtsportcoach Holtenbroek/ AA landen

a.cramer@sportservicezwolle.nl

  038 - 423 66 86

SSZ logo

Draai je tablet

De website van SportService Zwolle werkt het beste op tablets in landcape mode. Draai je tablet om de website te activeren.