BeweegSamen

Samen sporten, bewegen én actief zijn. Als beweegmaatje kun je een ander helpen om actief te blijven. Soms lukt het iemand niet meer om hobby’s, zoals sporten en bewegen, alleen te blijven doen of om op te pakken. Bijvoorbeeld, doordat men slechter ter been is, door ziekte of beperking of omdat men geen mensen kent om dat samen mee te doen. Een beweegmaatje kan hen ondersteunen bij sport- en beweegactiviteiten die zij leuk vinden om te doen.

Beweegmaatjes zijn vrijwilligers die het leuk vinden om samen te gaan bewegen met anderen, de ‘zoekmaatjes’. Zoekmaatjes hebben moeite om uit zichzelf in beweging te komen of te blijven. Er zijn veel verschillende beweegmaatjes. De een gaat bijvoorbeeld samen naar een sport-/ beweegles in groepsverband, de ander gaat samen tennissen of fietsen. Een ding hebben ze allemaal gemeen, plezier in bewegen en de wil iets voor en met een ander te doen.

We zijn altijd op zoek naar nieuwe beweegmaatjes! Deze beweegmaatjes zijn vrijwilligers die het (1) leuk vinden om te bewegen; (2) een ‘zoekmaatje’ willen ondersteunen om actief te blijven of te worden; en (3) samen met een ander persoon als duo of in groepsverband een beweegactiviteit wil ondernemen.

Voor zoekmaatjes volgt er eerst een kennismakingsgesprek met betrekking tot uw wensen, waarna de buurtsportcoaches opzoek gaan naar een maatje om mee te bewegen. Vervolgens wordt er een ‘koppelingsgesprek’ georganiseerd waarbij u kennis kunt maken met elkaar.

Beluister het radiointerview van buurtsportcoach Annejet Cramer met RTV Zoo waarin ze meer verteld over dit leuke project! Meld je snel aan als beweeg- of zoekmaatje!

SSZ logo

Draai je tablet

De website van SportService Zwolle werkt het beste op tablets in landcape mode. Draai je tablet om de website te activeren.