Jubileumjaar SportService Zwolle

15 jaar in beweging met SportService Zwolle

Vandaag, op 4 april 2019, viert SportService Zwolle haar 15e verjaardag. De organisatie die in 2004 is opgericht blikt terug op het ontstaan en viert haar bestaan met kansen in de toekomst.

Samen werken aan een vitale    stad                                                             

15 jaar geleden opende SportService Zwolle haar deuren aan de Mussenschage. Slechts enkele pioniers, met hetzelfde doel: de stad Zwolle in beweging brengen. Inmiddels is de organisatie 40 medewerkers rijker en gevestigd aan de Tesselschadestraat. In 2004 was er al aandacht voor sport en bewegen. Vandaag de dag zien we dat dit alleen maar gegroeid is.

“We weten allemaal dat sport en bewegen een belangrijk onderdeel uitmaakt van onze maatschappij. Nederland is een land dat zich onderscheidt ten opzichte van andere landen door haar unieke verenigingscultuur. We zetten al 15 jaar in op sport, met een gemiddelde van 78% sportparticipatie doen we het in Zwolle erg goed. Tegenwoordig zetten we sport ook steeds vaker in als middel voor een gezonde en actieve leefstijl. Door deze inzet werken we samen aan een vitale stad, met vitale inwoners en vitale sportaccommodaties”, aldus manager Roger Knoops

 

Iedereen in beweging

SportService Zwolle gelooft sterk in het jong geleerd, oud gedaan principe. De Zwolse inwoner krijgt al jong de kans deel te nemen aan sportieve beweegactiviteiten in de stad. De afgelopen jaren is de organisatie samenwerkingen aangegaan binnen verschillende domeinen, zoals het onderwijs, de zorg en sportverenigingen. In samenwerking met de organisaties binnen deze domeinen, probeert SportService Zwolle zoveel mogelijk Zwolse bewoners in beweging te krijgen. De doorgaande leerlijn staat centraal bij SportService Zwolle. De basis wordt gelegd bij de jongste jeugd en verder gezet tot de Zwolse senioren.

Activiteiten SportService Zwolle jubileum jaar                                                      

Om haar verjaardag te vieren, organiseert SportService Zwolle een aantal activiteiten verspreid door het hele jubileumjaar. Zo blikt zij gedurende het jaar 4 april 2019 – 4 april 2020 regelmatig terug naar memorabele momenten, zoals het sportplein tijdens Koningsdag 2016, De Zwolse schaatskampioenschappen, de Mudrun en kijkt ze vooruit naar nog meer jaren sport en bewegen in onze sportstad. “Hoe we dat gaan doen, is nog een verrassing voor ons publiek!”, vertelt manager Martijn Mellema. “15 jaar SportService Zwolle betekent ook 15 jaar aandacht voor sport en bewegen in Zwolle. Wij nemen de Zwollenaar graag mee in 15 jaar SportService Zwolle middels leuke activiteiten, artikelen en af en toe een nieuwsbericht”, aldus manager Roger Knoops


SSZ logo

Draai je tablet

De website van SportService Zwolle werkt het beste op tablets in landcape mode. Draai je tablet om de website te activeren.