Koningsspelen Zwolle

Dit jaar kleurde Zwolle oranje op vrijdag 12 april. Dé dag van de Koningsspelen 2019. Het thema was ‘water drinken’. De kinderen werden dit jaar uitgedaagd om genoeg water te drinken. Want water drinken is essentieel om goed te functioneren en presteren bij het sporten en bewegen. 

In samenwerking met sportverenigingen, diverse sportaanbieders en met ondersteuning van het Deltion college, Landstede, TAK, CSE, en JenaXL organiseerde SportService Zwolle de Koningsspelen op de verschillende sportparken:

- Sportpark het Hoge laar;
- Sportpark de Verbinding;
- Sportpark Marslanden;
- Sportpark de Pelikaan;
- Sportpark de Siggels. 

Sportaanbod Koningssportdag
Dit jaar werd op de vijf sportparken het sportaanbod van afgelopen jaar doorgezet en uitgebreid. Uit de evaluatie van de vorige editie blijkt dat de nieuwe opzet met vernieuwende sporten aan slaat.  "Traditionele sporten blijven aangeboden worden, maar de trends volgen we ook nog steeds. Deze proberen we dan ook aan te bieden tijdens de Koningsspelen", vertelt Marco Welink, event manager SportService Zwolle. Sporten die onder de aandacht worden gebracht zijn bijvoorbeeld: suppen, survival, padel en skaten. In totaal deden er 51 Zwolse scholen met een aantal van 4459 kinderen mee aan de Zwolse editie van de Koningssportdag.

Koningsmatch
SportService Zwolle vindt het belangrijk om verbinding te maken tussen kinderen en de sportaanbieders in Zwolle. Daarom heeft zij een Koningsmatch met de diverse sportverenigingen in Zwolle. De verenigingen dragen hun steentje bij aan de Koningsspelen en maken een match met de deelnemende kinderen. 

Koningsspelendans Pasapas
Bekijk hier de Koningsspelendans Pasapas 2019

Kleuterdans
Bekijk hier de versie voor de kinderen tot groep 3/4 2019

Foto's Koningsspelen 2019
Bekijk hier de foto's van deze geweldige Koningsspelen op vrijdag 12 april 2019

Aftermovie Koningsspelen 2019
Bekijk hieronder de aftermovie!

Contactpersoon

Marco Welink

Stadsdeelcoördinator Zwolle Zuid Verenigingsadviseur Zwolle Zuid Event manager sportevenementen

m.welink@sportservicezwolle.nl
SSZ logo

Draai je tablet

De website van SportService Zwolle werkt het beste op tablets in landcape mode. Draai je tablet om de website te activeren.