Bijeenkomst; Toelichting & vragenuurtje WBTR

Bijeenkomst; Toelichting & vragenuurtje WBTR

Op 1 juli 2021 moeten alle verenigingen en stichtingen voldoen aan de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR). De WBTR is bedoeld om wanbestuur, onverantwoordelijk financieel beheer, misbruik van positie en andere ongewenste activiteiten binnen besturen te voorkomen. Het gaat over de positie en plichten van bestuursleden en toezichthouders en hun aansprakelijkheid. Maar ook over financieel beleid en goedkeuring van uitgaven, procedures bij grote uitgaven of investeringen en regels omtrent belangenverstrengeling.

Arthur van der Hoeff van de Nederlandse Stichting voor Vereniging en Recht legt uit wat de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen inhoudt en er is gelegenheid tot vragen stellen.

Deelnemers
De bijeenkomst is bedoeld voor bestuur- en commissieleden van Zwolse sportverenigingen en maatschappelijke organisaties.

Datum en tijd
De (online) bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 1 juni 2021. De bijeenkomst start om 19.30 uur en duurt tot +/- 21.00 uur.

Link Webinar
Wij sturen je 24 uur voor het webinar een e-mail met daarin de link naar het webinar. Om de webinar zo succesvol mogelijk te laten verlopen en om jouw goed mogelijk te kunnen voorzien van advies is een goedwerkende internetverbinding noodzakelijk.

Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan het bijwonen van deze bijeenkomst.

Vragen
Heb je nog vragen over deze bijeenkomst, neem dan contact op met Dion Reijnen via verenigingssupport@sportservicezwolle.nl of 038 - 423 66 86.

Aanmelden
Klik hier voor aanmelden.