lines

De Beweegmakelaar

Gezonde(re) leefstijl = meer plezier

In onze (sportstad) Zwolle kan iedereen plezier ervaren aan sporten en bewegen. Je kunt sporten bij een vereniging of bij een andere sport -en/of beweegaanbieder. Wil jij graag meer bewegen of heb je het advies gekregen om meer te bewegen? Dan wil de beweegmakelaar je graag helpen.

De beweegmakelaar gaat samen met jou onderzoeken welk sport,- beweeg of leefstijlaanbod past binnen jouw wensen en mogelijkheden met als doel je duurzaam te activeren naar een gezonde(re) leefstijl. En bewegen is toch ook gewoon leuk?

IMG 7721

Voor wie?

Je kan de beweegmakelaar zelf benaderen, dus de beweegmakelaar is er in principe voor elke inwoner van Zwolle. Je kunt ook doorverwezen worden door zorgverleners, zoals de huisarts, de praktijkondersteuner of de fysiotherapeut.

De beweegmakelaar gaat ook aan de slag met patiënten die klaar zijn met hun behandeling bij bijvoorbeeld Isala, de fysiopraktijk, of patiënten die vanuit de huisarts het advies krijgen om meer te bewegen.

Sport Met Overgewicth

Adviesgesprek

Nadat de beweegmakelaar een afspraak heeft ingepland volgt er aan intake/adviesgesprek. Dit gebeurt bij voorkeur op een externe locatie, zodat je letterlijk en figuurlijk in beweging komt. We beginnen met een intake om een volledig beeld te krijgen van je wensen en huidige situatie.

De Beweegmakelaar(s), Maaike of Pieter, ondersteunt en begeleid mensen naar passend sport- en beweegaanbod en volgt de patiënt een jaar lang zodat er een positieve gedragsverandering ontstaat richting een actieve(re) en gezonde(re) leefstijl.

P1060685

Hoe kom je in contact?

Om jouw begeleiding te starten met de Beweegmakelaar is het handig een aantal dingen te weten. Bekijk hier de stappen die je neemt om te beginnen met één van onze Beweegmakelaars.

Onze beweegmakelaars

De beweegmakelaar is de spin in het web tussen het zorg- en sociaal domein. Onze beweegmakelaars zijn Maaike en Pieter en staan voor je klaar om je te helpen.

Beweegmakelaars