Opleiding 'Talentherkenning in de sport'

Opleiding 'Talentherkenning in de sport'

Talent. Achteraf is het altijd makkelijk praten. Echter hoeveel talentvolle spelers/speelsters hebben we nooit leren kennen? Waarschijnlijk veel, durven wij te stellen. In veel sporten wordt er voor gekozen om op relatief jonge leeftijd al kinderen het stempel ‘talent’ en ‘geen talent’ te geven. Wat zijn de consequenties daarvan? Zijn we eigenlijk wel in staat om bijvoorbeeld al talent te herkennen rond het 10de levensjaar? Waar zou je dan naar moeten ‘kijken’? Aspecten zoals geboortemaand, groei, rijping en maturiteit hebben grote invloed op het herkennen van talent, blijkt uit talrijke onderzoeken. Kun je hier rekening mee houden en hoe dan?

In de basic opleiding talentherkenning gaan we praktisch aan de slag vanuit een sterke wetenschappelijke onderbouwing. Hoe ziet de opleiding eruit:
1) inspirerende voorbereidingsopdrachten (films, podcasts , artikelen)
2) wekelijks een 1 ½ uur durende online meeting waarin kennis delen en discussie centraal staan.
3) toepassingsopdrachten om de opgedane kennis en vaardigheden in de praktijk te brengen nemen we je in 5 weken mee in dit intrigerende onderwerp.

Een tipje van de sluier alvast, nee talent is niet alleen voor de happy few. Een succesvol systeem van talentherkenning begint bij een goede ontwikkeling van alle kinderen! Deze opleiding wordt georganiseerd door SportService Zwolle in samenwerking met NMC Bright en de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN).

Deelnemers
De Basic-opleiding is geschikt voor iedereen die zijn / haar basiskennis op het gebied van talentherkenning in sport wil verrijken. Denk aan trainers/ coaches, scouts, hoofdopleidingen en Technische commissie leden.

Wanneer
De opleiding Talentherkenning bestaat uit vijf bijeenkomsten:
Woensdag 12 mei
Woensdag 19 mei
Woensdag 26 mei
Woensdag 2 juni
Woensdag 9 juni

De bijeenkomsten starten om 19.00 – en eindigen om 20.30 uur. De opleiding start wanneer er minimaal 12 deelnemers zijn. Bijeenkomsten worden online gegeven maar wanneer de maatregelen het weer toe laten worden de bijeenkomsten fysiek georganiseerd.

Kosten
Opleiding wordt voor een gereduceerd tarief aangeboden omdat het aansluit bij de speerpunten vanuit het Zwols Sportakkoord. Hierdoor wordt er een deel van de deelnemerskosten gefinancierd uit het Sportakkoord en is de eigen bijdrage per deelnemer 75,- euro in plaats van 220,- euro. Maximaal twee deelnemers per sportvereniging.

Vragen
Heb je nog vragen over de opleiding, neem dan contact op met Dion Reijnen via verenigingssupport@sportservicezwolle.nl of 038 - 423 66 86.

Klik hier voor aanmelden.