Stage bij SportService

Studenten zijn natuurlijk volop in beweging om hun studie zo goed mogelijk in te vullen. Daarnaast zijn ze ook op zoek naar praktijkervaring om het bedrijfsleven te leren kennen en te wennen aan de toekomstige dagelijkse activiteiten. Daar leent SportService Zwolle zich perfect voor. Bij ons is het voor studenten op zowel MBO als HBO+ niveau mogelijk om binnen een veilige werkomgeving ervaring in de praktijk op te doen. We werken hierbij nauw samen met de diverse opleidingen in de stad en zijn geregistreerd als erkend leerbedrijf.

Op dit moment hebben zijn er 25 studenten bij SportService Zwolle aan de slag om hun praktijkervaring op te doen. Twee van onze stagiaires delen hun ervaringen over hun stageperiode. Lees je mee? We zijn altijd opzoek naar stagiairs op hele diverse terreinen. Bijvoorbeeld sport- en bewegen, communicatie, eventmanagement, sport- en bewegen en voeding etc. Lijkt het jou ook leuk om stage te lopen bij SportService Zwolle? Neem dan contact met ons op.

Justin Voppen, student Sportmarketing Saxion Hogeschool, 21 jaar, woonachtig Wijhe.
Rechts op de foto.

"Laat ik beginnen over de grootste gemene deler van mij en SportService Zwolle: sport. In mijn vrije tijd ben ik scheidsrechter bij de KNVB, loop ik regelmatig hard en voetbal ik zelf. Ik volg de opleiding Sportmarketing aan de Hogeschool Saxion te Deventer en zit in het derde leerjaar. Omdat ik vind dat sporten en bewegen erg belangrijk is en ik sporten/bewegen wil stimuleren om zo een bijdrage te leveren aan de (maatschappelijke) gezondheid van alle Zwollenaren, loop ik stage bij SportService Zwolle. Mijn werkzaamheden bestaan uit het uitvoeren van een klanttevredenheidsonderzoek, ik heb samen met Demi een social media plan opgezet dat we nu aan het uitvoeren zijn en daarnaast bied ik ondersteuning bij andere werkzaamheden. Het is echt een hele fijne organisatie om bij te werken. Vanaf het begin voelde ik mij al betrokken bij de organisatie en mijn ideeën worden echt serieus genomen. Door Corona werk ik bijna alleen maar thuis. Dit is erg jammer want er heerst altijd een leuke en informele sfeer op kantoor. Het is voor iedereen aan te raden om stage te komen lopen bij SportService Zwolle om alle hierboven genoemde redenen. Daarbij krijg je ook nog eens hele goede begeleiding. Iedereen neemt de tijd voor je en zorgt ervoor dat je je echt thuis voelt bij de organisatie."

Demi van der Velde, student Mediaredactie, 21 jaar, woonachtig Kamperveen
Links op de foto.

"Sinds eind augustus loop ik stage bij SportService Zwolle op de afdeling Marketing en Communicatie. Ik volg de opleiding Mediaredactie aan het Landstede in Zwolle. Momenteel zit ik in mijn tweede jaar en loop ik een half jaar stage tot ongeveer midden februari. Waarom ik heb gekozen om bij SportService Zwolle stage te gaan lopen? Ik roep al een paar jaar lang dat ik graag bij de KNVB wil werken, maar ik had nooit een bepaald beroep of werkzaamheid die me leuk lijkt of die ik wilde gaan uitvoeren bij de KNVB. Totdat ik de opleiding mediaredactie voorbij zag komen. Meteen wist ik dat ik later graag de sportmedia in wil. En waar is dan het handigst om te beginnen? Juist ja, bij een sportbedrijf waar ik media gerelateerde werkzaamheden kan uitvoeren. Zo ben ik bij SportService Zwolle terecht gekomen.
Maar wat doe je dan en leer je allemaal? Ik leer en doe van alles, ben flexibel inzetbaar en dat is juist fijn. Zo beheer ik deels social mediakanalen, verzin ik content om te plaatsen, ben ik bezig met een interne nieuwsbrief waar ik de lay out van regel en een filmpje voor opneem, beeldmateriaal verzamel en help ik mee waar ik nodig ben. Natuurlijk is school leuk met al je klasgenoten maar is stage leuker omdat je dan meer leert en het beleeft in de praktijk. Theorie kan iedereen lezen, maar begrijpen doe je beter door te doen. Maar waarom jij dan bij SportService moet gaan stagelopen? Het is een heel warm en gezellig team van collega’s waar je meewerkt, iedereen is bereid je te helpen en de begeleiding vanuit SportService is top. Zo kan ik altijd terecht bij mijn stagebegeleidster en neemt ze ook echt de tijd om te zorgen dat je voldoende leert op je stage."Contactpersoon

Roger Knoops

Manager

r.knoops@sportservicezwolle.nl

  038 - 423 66 86