Webinar How to bounce Back

‘I've missed more than 9000 shots in my career. I've lost almost 300 games. 26 times, I've been trusted to take the game winning shot and missed. I've failed over and over and over again in my life. And that is why I succeed.’ - Basketballer Michael Jordan

Iedere coach komt op zijn pad tegenslagen tegen. Dit kunnen sportieve tegenslagen zijn zoals beëindiging van het seizoen door de corona pandemie, het maken van (domme) fouten, materiaalpech of het verliezen van een wedstrijd. Maar ook tegenslagen die meer op privéterrein liggen, zoals het overlijden van een dierbare, het eindigen van een relatie of verhuizen. Tegenslag lijkt vaak in eerste instantie alleen negatief, maar kan later een belangrijk leermoment zijn geweest op weg naar je doel. Daar waar je struikelt, ligt je schat begraven. Tijdens deze interactieve webinar gaat sportpsychologe Yara van Gendt met twee coaches in gesprek over tegenslagen en weerbaarheid. Deze coaches delen hoe zij met tegenslagen zijn omgegaan en wat het met hun gedaan heeft. Je gaat vervolgens zelf reflecteren op de tegenslagen die jij hebt meegemaakt en door middel van oefeningen ga je ervaren wat je kan doen om veerkrachtiger te zijn en om beter om te gaan met tegenslagen.

Yara van Gendt is SPORTPSYCHOLOOG VSPN® en begeleidt sporters en presteerders om het optimale uit zichzelf te halen en lekkerder in hun vel te zitten. Yara werkt zowel 1-op1 met coaches en sporters, als met teams waarbij onderwerpen als communicatie, motivatie en omgaan met tegenslag aan bod komen. Hiernaast is zij bestuurslid van de Vereniging Sport Psychologie Nederland (VSPN) en geeft ze onder andere les in het vak Sport Psychology aan de Hogeschool Utrecht. Yara heeft haar eigen praktijk in Zwolle (in het Expertisecentrum Voet en Beweging) en samen met haar collega Afke van de Wouw heeft zij het bedrijf WOUW Performance Coaching, gevestigd op de KNVB Campus in Zeist.

Voor wie?
Het webinar is bedoeld voor trainers en coaches.

Wanneer?
De webinar 'How to bounce back' vindt plaats op woensdag 23 september van 19.00 tot 20.00 uur.

Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan het bijwonen van deze webinar.

Klik hier voor aanmelden.