lines

De organisatie van de vereniging

Maak jouw vereniging toekomstbestending

Je vereniging toekomstbestendig maken, is naast het dagelijkse sportplezier, van essentieel belang. Daarvoor is het nodig om een aantal zaken goed georganiseerd te hebben. Het is bijvoorbeeld lastig om voldoende vrijwilligers te vinden. Leden veranderen in consumenten en voelen niet de urgentie om vrijwilligerswerk uit te voeren. De boekhouding, hoe houdt je die gezond? Heeft jouw vereniging een Veilig Sportklimaat? Duurzaamheid speelt steeds meer een rol en hoe zorg je voor de juiste communicatie met je leden? Een opsomming van zaken die een belangrijke rol hebben in het juist organiseren van jouw sportvereniging. Hulp nodig?

SSZ Opening clubhuis 58

We ondersteunen bij deze onderwerpen

 • Organisatie
  We versterken sportverenigingen bij het thema organisatie. We helpen je bijvoorbeeld bij het opstellen van een nieuw beleidsplan en geven je advies over de inrichting van de organisatie (bestuur, commissie, etc.).
 • Financiën
  We informeren onder andere over financiën en sponsorwerving. Denken mee met de aanvraag voor subsidies van ouderensport en geven je richtlijnen voor de omzetbelasting.
 • Accommodatie
  We helpen graag met informatie over het aanvragen van subsidies, geven richtlijnen over wat te doen bij geluidsoverlast en bieden informatie over bijvoorbeeld afval bij sportverenigingen.
 • Veilig Sportklimaat
  We adviseren je graag over ouderbetrokkenheid, VOG en ander preventiebeleid. Maar bieden ook informatie over bijvoorbeeld zorgsignalen voor leden en vrijwilligers.
 • Vrijwilligers
  We begeleiden je met de juiste informatie voor vrijwilligers binnen jouw sportvereniging. We hebben informatie over verzekeringen en weten hoe de vrijwilligers zich kunnen blijven ontwikkelen.
 • Leden
  We ondersteunen je graag bij het werven van nieuwe leden en doelgroepadvies. Je kunt ook terecht voor meer informatie over de inzet van de combifunctionaris en het predicaattraject Sportplus.