lines

De vereniging en de maatschappij

Hand in hand met de maatschappij

De sportvereniging en maatschappij gaan tegenwoordig hand in hand. Steeds meer sportverenigingen hebben maatschappelijke ambities, maar op welke manier begeleid je al deze nieuwe vraagstukken binnen jouw vereniging? Welke wegen zijn er te bewandelen en welke partners kan je aanhaken? Er zijn al mooie voorbeelden in onze sportstad zoals de 'open club gedachte' en steeds meer initiatieven in de openbare ruimte. Onze verenigingsadviseurs helpen je graag in het verwezenlijken van jouw maatschappelijke ambities en doelstellingen.

Beleving

Open club

Een sportpark is allang niet meer een plek waar alleen nog maar in de avonduren wordt gesport. Steeds meer initiatieven vinden plaats op en rondom het sportpark. Het is een ontmoetingscentrum, buurthuis of verzamelplaats. Het geeft positieve energie, het doet denken aan mooie herinneringen van vroeger en het is een plek waar een ieder zich mee kan identificeren. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan de transitie van clubhuis naar buurthuis, zoals bij SVI voetbal. Of de open sportpark gedachte van ZAC voetbal. Want zeg nou zelf, een sportpark waar de hele dag beweging is, wie wil dat nou niet? Laat ons weten of je hulp nodig hebt bij een initiatief!

Skate park ga3a2b41b8 1920

Bewegen in openbare ruimte

Er zijn steeds meer mensen die sporten en bewegen in de openbare ruimte. Een stukje hardlopen door het Engelse Werk, mountainbiken in het Westerveldse bos of watersporten op één van de vele recreatieplassen die Zwolle rijk is. Maar ook de Zwolse sportverenigingen maken de omgeving rondom het sportpark steeds beweegvriendelijker, denk aan beweegtuinen en (hard)looproutes. Wil je weten hoe wij daarbij kunnen helpen of heb je een idee voor jouw sportpark of omgeving? Laat het ons weten.

Openbare ruimte