lines

Projecten

Continu in beweging

We gaan en staan voor verenigd sporten. Met verschillende projecten zorgen we ervoor dat iedereen in Zwolle en omliggende regio sportief en maatschappelijk mee kan doen. Ons team van SportService Zwolle initieert diverse projecten als Sport in beeld, de SSZ VR belevenis, Politiekids en Out of the box maar zoekt ook samenwerking met diverse partners in (maatschappelijke) projecten. Ideeën voor een tof project of hulp nodig?

SSZ Opening clubhuis 59

Sport in beeld

Er zijn zoveel sporten, hoe weet je nou welke sport leuk is voor jou (of je kind)? Met ‘Sport in beeld’ maken we het voor kinderen mogelijk om kennis te maken met diverse sporten bij sportverenigingen. Bijvoorbeeld met vechtsporten, atletiek, 3x3 basketbal, hockey etc. Iedere maand komt er een andere Sport in beeld. We willen hierdoor kinderen /jongeren motiveren en inspireren om te gaan sporten en door te stromen naar een sportclub. We werken hier dan ook altijd samen met desbetreffende sportvereniging. Het voordeel van deelnam aan 'Sport in beeld' is dat de kinderen drie keer gratis kunnen deelnemen om goed te beoordelen of dit een sport is die bij hem past

Voor wie?
Sport in beeld is bedoeld voor kinderen van groep 3 t/m 8 in de leeftijd van 5 tot 12 jaar.

Karate

SportService Zwolle VR Belevenis

SportService Zwolle zet Virtual Reality voor verschillende doelgroepen in om ze op een nieuwe manier te laten bewegen. In VR kunnen we een beleef, beweeg of sport sessie laten aansluiten op de deelnemer. De één kiest voor meer beleven: bekijk bijvoorbeeld het prachtige onderwaterleven of ga op safari in een door ons eigen ontwikkelde wereld. De ander wil graag meer actie: ga lekker los op muziek of maak een prachtige eigen tekening in VR waar je volledig omheen kan lopen. Voor de echte fanatieke deelnemers hebben we diverse sportgames, van (tafel)tennis, tot voetbal, skiën, boksen.

Voor wie?
De VR Belevenis is geschikt voor iedereen. We gaan ervoor dat iedereen, jong en oud, mét of zonder functiebeperking de VR Beleving kan ervaren. Inmiddels hebben we ervaring met diverse doelgroepen; zoals kinderen, jongeren, senioren, mensen met een functiebeperking.

Bekijk dit filmpje voor een toffe impressie. In samenwerking met FNO.

Politiekids

Een veilige en leefbare woonomgeving wil iedereen. Ook de jongsten onder ons. Al enkele jaren werken we samen met Travers Welzijn aan het project Politiekids in de wijk Holtenbroek. Jonge buurtgenoten komen van de bank af, leren elkaar spelenderwij kennen en gaan in training om een echte Politiekid te worden. Elke woensdagmiddag volgen ze een trainingsprogramma met drie modules: teambuilding, weerbaarheid en een gezonde leefstijl. We zijn partner in dit projecct voor de laatstgenoemde module. We willen kinderen voldoende laten bewegen en nadenken over een gezonde leeftsjil voorkomt overgewicht. Een politieman of vrouw moet fit zijn en dat is ook nodig om een echte politiekid te worden. In dit project denken we mee, beiden we plezierige en sportieve spelvormen aan voor een goede groepsdynamiek.

Voor wie?
Kinderen van 7 t/m 12 jaar uit Holtenbroek kunnen deelnemen aan dit project. Met meer dan 300 Politiekids in Holtenbroek is het project een groot succes. De wachtlijst is lang. Kind(eren) aanmelden of meer informatie?

Politiekids

Out of the box

Wat als buitenspelen niet vanzelfsprekend is? Dan zoeken we daar een oplossing voor. Want buitenspelen moet voor iedereen toegankelijk zijn. Een zeecontainer vol met buitenspeelgoed om het buitenspelen voor kinderen uit Holtenbroek aantrekkelijker te maken. Dat sport- en bewegen bijdraagt aan een vitale leefstijl is al wel bekend. Dat we dit doen op een educatieve, plezierige manier in de buitenlucht is toch net zo waardevol. Deze manier van bewegen, lekker buiten spelen in de buitenlucht, draagt bij aan het verlagen van drempels naar de sport bij een vereniging of de beweging in de wijk. De container is een mooie springplank naar een vitale leefstijl. Om zoveel mogelijk ouders en kinderen te bereiken in Holtenbroek, krijgt de zeecontainer jaarlijks een andere bestemming. Buitenspelen is iedere woensdagmiddag mogelijk. Behalve tijdens de schoolvakanties.

Out of the box 1