lines

Jeugdfonds Sport

Elk kind verdient het om mee te doen

Het Jeugdfonds Sport Zwolle betaalt de contributie voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig financiën zijn om te kunnen sporten. Een gezin komt in aanmerking voor financiële ondersteuning wanneer het onder de inkomensgrens van 130% van het wettelijk minimum inkomen komt. SportService Zwolle brengt deze kinderen in contact met het Jeugdfonds Sport Zwolle. Iedereen moet het plezier van sport en bewegen kunnen beleven!

Jeugdfonds sport en cultuur

Voor wie?

Het Jeugdfonds Sport is er in Zwolle voor kinderen en jongeren tot en met 23 jaar, waarvan de ouders weinig geld hebben. Op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur kun je nagaan of je in aanmerking komt voor de vergoeding. De criteria verschillen per gemeente. Staat jouw gemeente er niet bij of wil je direct geholpen worden? Neem dan contact met ons op. We brengen je in contact met het Jeugdfonds Sport Zwolle.

WRZV voetbal 30 12 2015 73

Kun je als ouder een aanvraag doen?

De ouder kan zelf geen aanvraag doen, dit moet via een tussenpersoon. De tussenpersoon wordt ook wel een intermediair genoemd. De intermediair kan in dit geval een persoon zijn uit het onderwijs, jeugdzorg of schuldhulpverlening die jouw thuissituatie goed kent.

Kinderen spelen

Intermediair worden

Kom jij in je werk regelmatig kinderen tegen uit gezinnen waar thuis te weinig geld is om te sporten? Word dan intermediair van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Als intermediair kun jij online een aanvraag indienen voor een bijdrage in de contributie en de aanschaf van sportartikelen. Jij geeft kinderen daarmee letterlijk de kans om mee te kunnen doen! Meld je aan via de website van Jeugdfonds Sport & Cultuur. Home | Jeugdfonds Sport & Cultuur (allekinderendoenmee.nl)

Jub2

Vergoeding

Het Jeugdfonds Sport Zwolle vergoedt (een deel van) de contributie en lesgeld van sportverenigingen en sportorganisaties die actief zijn in Zwolle. Voor de sportattributen draagt het Jeugdfonds Sport Zwolle in bepaalde gevallen ook financieel bij.

Kindregeling

Kinderen moeten zoveel mogelijk mee kunnen doen met hun leeftijdsgenoten. Niet alleen met sport. Daarvoor is een kindregeling. Bijvoorbeeld voor muziek en dansles of activiteiten van school.

Veel gestelde vragen

Heb je vragen over het Jeugdfonds Sport? Bekijk dan de veel gestelde vragen pagina of jouw antwoord ertussen staat.