lines

Beweegkamer sluit aan bij interesses en mogelijkheden

Beweegkamer sluit aan bij interesses en mogelijkheden

We maken het voor iedereen mogelijk om de sport of vorm van bewegen te vinden die aansluit bij zijn behoefte. Voor jong tot oud. Samen met Welzijnsorganisatie WijZ hebben we in 2019 een speciale beweegkamer op het Sportpark de Siggels gerealiseerd. Een vorm die aansluit bij de oudere doelgroep. Annemarie van der Kolk, Projectmanager WijZ vertelt hierover.

“WijZ biedt dagbesteding aan senioren. Deze groep groeit en de druk op de zorg neemt toe. Het is daarom essentieel dat de vorm aansluit bij de interesse en mogelijkheden van mensen. Niet iedereen zit te wachten op een klassieke vorm van dagbesteding”, vertelt Annemarie van der Kolk, projectmanager bij stichting WijZ welzijn.

Elke wijk een huisje
“Ik vind het erg belangrijk dat er in elke wijk een huisje staat waar oudere Zwollenaren terechtkunnen en waar symbolisch altijd licht brandt. Voor senioren die affiniteit hebben met bewegen organiseert WijZ daarom in samenwerking met SportService Zwolle de beweegkamer. Een mooi voorbeeld vind ik dat een vrouw met Parkinson hierdoor lekker in beweging kon blijven en uit haar sociale isolement kwam. En dat een dame haar baddag met de thuiszorg verplaatste zodat zij fit blijft met beweegkamer.

Expertises delen
In de wijk Berkum kan de oudere Zwollenaar nu ook genieten van een beweegkamer. “Ik hoop dat we in de toekomst op nog meer locaties mogen openen. De samenwerking met SportService Zwolle en de organisatie van de beweegkamer is goed. Ik vind het erg belangrijk dat we onze expertises blijven delen. En dus elkaars hand vast blijven houden. De senioren reageren positief. Zij hebben het erg naar hun zin.”

Contactpersoon

Martijn Mellema

Manager

m.mellema@sportservicezwolle.nl

  038 - 423 66 86