Olympische tocht Zwolle

Olympische tocht Zwolle

Door de recente maatregelen rondom het coronavirus zitten we nog steeds veel thuis. Én hebben we te dealen met de uitdagingen van de avondklok. SportService Zwolle zet zich juist nu in om alle drempels om in beweging te komen te verlagen. Na een succesvolle eerste editie van de Olympische tocht in Zwolle afgelopen december, organiseert de stichting de Olympische tocht 2.0. Deze start op 10 februari en duurt tot 10 maart. “Het is hoog tijd om inwoners uit Zwolle én regio weer een boost te geven om in beweging te komen”, aldus Sanne Weijschede, projectleider Olympische tocht, SportService Zwolle.

Samen tegen corona
We hebben elkaar nodig in deze tijd. Niet alleen voor de sociale factor, ook voor het elkaar stimuleren om in beweging te komen. “De Olympische tocht 2.0 doe je alleen én in teamverband. Je stelt een team van maximaal vier personen samen. Maar krijgt ook de mogelijkheid om individueel zoveel mogelijk kilometers af te leggen. Het team wordt uitgedaagd om zo snel mogelijk een Olympische tocht van honderden kilometers door zijn eigen woonplaats in Zwolle of omliggende regio af te leggen. Dit kun je doen door individueel of in duo's een aantal kilometers te gaan wandelen, fietsen, hardlopen, skeeleren, steppen of met de rolstoel bewegen. De kilometers die je individueel aflegt wordt binnen je team bij elkaar opgeteld. Het team dat de Olympische tocht van het aantal km binnen de poule als eerste helemaal aflegt, wint”, vertelt Weijschede.

Parcours
De Olympische tocht is een route die de deelnemers zelf afleggen met de eigen gekozen manier van bewegen (wandelen, hardlopen oid) door zijn of haar woonplaats. “In december was de uitdaging om zo snel mogelijk 400 km te halen met je team. Bij de Olympische tocht 2.0 proberen we alle deelnemers uit te dagen op hun persoonlijke doelen. We bieden drie diverse poules aan waar ieder team of individu op zijn/haar niveau kan sporten/bewegen. De drie poules hebben de afstanden: 400 km, 750 km en 1200 km. De deelnemers bepalen zelf hun parcours maar worden door SportService Zwolle geïnspireerd met leuke weetjes vanuit de diverse Zomerspelen of Winterspelen die we delen via de socials. Sanne Weijschede: “De opdrachten zijn via de social media kanalen - instagram van SportService Zwolle te volgen.

Poules
Om ieder zijn eigen niveau tegemoet te komen, hebben we drie poules opgesteld in de kleuren van de Olympische ringen. Zie hieronder de afstanden van de drie poules. De afstanden moeten binnen één maand gehaald zijn. Kies er één uit met je team en meld je aan bij de betreffende contactpersoon binnen de organisatie van de Olympische tocht 2.0.

Groen

Blauw

Geel

1200km

750km

400km

Gem. 300km per week

Gem. 200km per week

Gem. 100km per week

Aanmelden
Heb jij een poule gekozen met je team?
Meld je dan aan bij onze SportService Zwolle collega's:

Poule Geel: Sanne Weijschede - s.weijschede@sportservicezwolle.nl
Poule Blauw: Sharon de Witte - s.dewitte@sportservicezwolle.nl
Poule Groen: Lianne Kuijper - l.kuijper@sportservicezwolle.nl

Spelregels

 • Eén team bestaat uit maximaal vier personen waarvan je individueel of in duo's kilometers kan afleggen;
 • Je houd je aan de richtlijnen RIVM. 1,5 meter afstand en met niet meer dan 2 personen;
 • Het team dat het eerst kan aantonen dat het team het aantal kilometers binnen zijn poule heeft volbracht, wint!
 • De kilometers worden per week bijgehouden;
 • De competitie start op de 10e en eindigt op de 10e. Kilometers daarvoor en daarna worden niet meer meegerekend;
 • De teamcaptain zorgen ervoor dat de teamleden op dinsdagavond de gegevens op de juiste manier in de Strava app hebben weergegeven;
 • Wandelen 1 km = 1 km waard op de route
  Hardlopen 1 km = 1 km waard op de route
  Skeeleren 1 km = 1 km waard op de route
  Fietsend 1 km = 0,5 km waard op de route
  Rolstoel/rollator* 1 km = 10 km waard op de route
  Roeien 1 km = 2 km waard op de route.
  *Rolstoel/rollator is alleen toegestaan als dit noodzakelijk is.
 • Fairplay. We gaan ervan uit dat iedereen eerlijk speelt en niet smokkelt met kilometers. Als we hier vraagtekens over hebben, nemen we contact op met de teamcaptain.
 • Bonuspunten: elke week wordt er een ware ‘kilometer vreter’ uitgeroepen. Dit is de deelnemer die de meeste kilometers in deze week bij elkaar heeft gesprokkeld. De titel kilometer vreter levert 10 extra kilometers op de route voor je team op!
 • Via social media worden er verschillende ‘extra’ opdrachten verspreid. Wanneer je het goede antwoord hebt gemaild of je weet de opdracht uit te voeren, levert dit extra kilometers op voor je team! Houd onze social media Instagram dus goed in de gaten!
 • Iedere week wordt er een kilometervreter uitgeroepen. De individu die de meeste kilometers heeft gemaakt die week, krijgt deze eervolle titel.

Kosten
Er zijn geen kosten aan de Olympische tocht verbonden.

Sfeerbeelden
We vinden het leuk als je tijdens het afleggen van jouw route foto's maakt en met ons deelt. Van de natuur, van jezelf in beweging of een mooie plek in Zwolle. Je deelt dit met ons via de socials Instagram en TikTok.

Tussenstand
Volg de tussenstand op ons Instagram kanaal. Ben je teamcaptain? Dan ontvang je de tussenstand ook per mail.