lines

Passend aanbod voor iedereen

Passend aanbod voor iedereen

Iedereen moet kunnen sporten wanneer hij of zij dat wil. Om ervoor te zorgen dat iedereen een sport of -vereniging vindt die bij hem of haar past, helpt SportService Zwolle je graag op weg. Dit ondervond ook Hans Slager, nadat hij contact had opgenomen met ons.

“In het verleden heb ik aan rolstoeldansen gedaan. Maar de trainingen waren te moeilijk bij de groep waar ik actief was. Ik heb namelijk Cerebrale parese. Dit is een houding- en bewegingsstoornis die veroorzaakt wordt door een beschadiging van de hersenen. Hierdoor zit ik in een rolstoel,” licht Hans toe. “Tijdens mijn zoektocht naar een andere sportaanbieder kwam ik in contact met SportService Zwolle. Ik heb ze mijn hulpvraag voorgelegd.”

“Thijs Post, medewerker aangepast sporten, nam contact met mij op. En dat contact was erg prettig. Thijs bracht mijn wensen perfect in kaart, door precies de juiste vragen te stellen. Vervolgens bracht hij mij in contact met Dans en Creatief. Daar ben ik na een proefperiode lid geworden. Ik dans nu in een groep met mensen die allemaal een beperking hebben. Dankzij een goede dansdocent en een leuke groep, geniet ik enorm. Door de Corona kon ik helaas niet meer naar de lessen toe, maar de online lessen zijn een goed alternatief.”

“Zonder het contact met Thijs, was ik er waarschijnlijk niet achter gekomen dat deze mogelijkheid er was en had ik waarschijnlijk niet op rolstoeldansen gezeten. Door het contact met hem heb ik het plezier in rolstoeldansen weer teruggevonden.”