lines

Politiekids

Politiekids

Een veilige en leefbare woonomgeving. Dat wil iedereen. Ook de jongsten onder ons. Samen met Travers Welzijn werken we jaarlijks aan het project Politiekids in de wijk Holtenbroek. Jonge buurtgenoten komen van de bank af, leren elkaar spelenderwijs kennen en gaan in training om een echte Politiekid te worden. Ze stralen samen met de politievrienden eenheid uit in de wijk. “Ieder kind is welkom”, vertelt René van Rijn, projectleider Politiekids en senior opbouwwerker bij Travers Welzijn.

“Om een goede Politiekid te worden, gaan de kinderen eerst in training. Op woensdagmiddag volgen kinderen van zeven tot en met twaalf jaar een trainingsprogramma met drie modules: teambuilding, weerbaarheid en een gezonde leefstijl. Ze ontwikkelingen vaardigheden en kennis waar ze op latere leeftijd veel baat bij hebben”, vertelt René van Rijn.

We zijn partner in dit project voor de laatstgenoemde module. “Kinderen voldoende laten bewegen en laten nadenken over een gezonde leefstijl voorkomt overgewicht. Een politieman of vrouw moet fit zijn zodat zij de boeven snel kunnen vangen. SportService Zwolle denkt mee, biedt plezierige, sportieve spelvormen aan en vertaalt dat op een mooie manier naar de kinderen. Hierdoor ontstaat een goede groepsdynamiek. Het is een prettige club om mee samen te werken.”, aldus van Rijn.

Blauw leger
Van Rijn: “Met meer dan 200 Politiekids in Holtenbroek is het project een groot succes en hebben we een heus Zwols blauw leger. Ouders laten zich opgetogen uit over het spelenderwijs leren van de waarden en normen. Het project had eigenlijk nooit extra motivatie nodig. De wachtlijst is lang. Dat zegt genoeg over het enthousiasme van zowel de ouders als de kinderen.”