lines

Walking football

Walking football

Sport is voor iedereen, ongeacht je leeftijd. Fit blijven is belangrijk. Vanuit verschillende hoeken kwamen berichten dat er veel vraag is naar OldStars Walking Football. Als reactie hierop werken we met PEC Zwolle United en WijZ Welzijn samen met verschillende Zwolse voetbalverenigingen met aanjager v.v. SVI , MVO de Siggels. Voetbalvereniging WVF in Westenholte haakte ook aan, de club van Gerard de Jong.

“Walking football is een contactloze sport. Je mag elkaar niet aanraken, de bal mag niet hoger komen dan je heup, hard rennen is niet de bedoeling en de leeftijd is 60+. We zijn ruim een jaar geleden begonnen bij WVF Westenholte. Het loopt als een trein. Walking football is een enorme voltreffer. De club wordt overladen met uitnodigingen om mee te doen aan verschillende toernooien. Voetbal is mijn passie, geweldig dat ik op deze leeftijd nog op het veld kan staan.”

Gerard de Jong is al sinds 1976 lid van de Zwolse club WVF in Westenholte. Eerst als actief voetballer, toen als leider. Hij kwam bij het dagelijks bestuur en stond langs de lijn voor zijn kleinzoon. Tegenwoordig loopt hij iedere dinsdagochtend achter de bal aan met Walking football.

Partijtje
“We beginnen altijd met een lekker bakje koffie en de verhalen van mijn teamgenoten over wat er allemaal speelde in die week. Om tien uur starten we met een training om de stramme spieren wat soepeler te krijgen, vervolgens doen we oefeningen en aan het eind natuurlijk een partijtje. Als we klaar zijn verzamelen sluiten we nog even af met het team. Het principe van Walking football is de gezelligheid, sportiviteit en het sociale aspect.”

Gouden greep
De samenwerking tussen SportService Zwolle en Walking football is heel goed volgens Gerard: “Bij de start in september 2018 konden we gelijk elf spelers inschrijven. Dat aantal is toegenomen. SportService Zwolle regelde vanaf het begin alle trainingen met uiteindelijk een vaste trainster: Linda de Graaff, buurtsportcoach van de stichting. Dat was een gouden greep. Het is een super enthousiaste, deskundige trainer. SportService Zwolle organiseert de trainingen, ballen en de nette sportkleding met naam. Het is echt mooi, ik ben blij en trots!”

Contactpersoon

Roger Knoops

Manager

r.knoops@sportservicezwolle.nl

  038 - 423 66 86