Zwolle (Be)leeft

Zwolle (Be)leeft

Vanwege het coronavirus gaan veel (sportieve) activiteiten nog niet door. Wij nemen het coronavirus serieus en doen er alles aan om binnen de richtlijnen van het RIVM onze diensten zo optimaal mogelijk te verlenen. We vinden het belangrijk dat de Zwollenaar in beweging blijft en toch ook kan profiteren van het sociale aspect van beweging. Want dat is juist in deze tijden zo belangrijk. Wij helpen de Zwollenaar graag en denken mee over een activiteit waarbij men beweegt en ook samenkomt. We organiseren Zwolle Beleeft, de sociale variant van Zwolle Beweegt, in samenwerking met Travers Welzijn en de gemeente Zwolle.

Zwolle (Be)leeft is een sportieve activiteit waarbij onze buurtsportcoaches de bewoners in beweging brengen en het sociale contact met hun buren, vanaf het balkon, stimuleren. Vanaf de parkeerplaats of een verzamelplaats bij de flat of het appartementencomplex geven de buurtsportcoaches uitleg over de activiteit. Bewoners hebben voorafgaand de activiteit een presentje in hun brievenbus ontvangen waarmee zij de activiteit kunnen uitvoeren. Zo houden we rekening met elkaars veiligheid.

Waterballonnen wedstrijd
Zoveel mogelijk water verzamelen door het gooien van een waterballon* in de daarvoor bestemde containers. De flat met het meeste liters aan water wint de wedstrijd en maakt kans op een week gratis gebruik van onze pannakooi wanneer het coronavirus dat toe laat.

Inmiddels zijn er al een flink aantal bewoners van de diverse flats actief geweest. De scores van de activiteit zijn hier te bekijken.

*In het kader van duurzaamheid is er gebruik gemaakt van afbreekbare waterballonnen.