lines

Veel gestelde vragen Jeugdfonds sport

Veel gestelde vragen Jeugdfonds sport

Kan ik een aanvraag doen voor mijn kind?
Nee, een intermediair moet een aanvraag doen. Dit kan een maatschappelijk werker, een bewindvoerder, een intern begeleider, iemand van het Sociaal Wijkteam of een andere professional zijn.

Hoe kan ik mij aanmelden als intermediair?
Meld je aan als intermediair via deze link: https://www.allekinderendoenmee.nl/portal-anonieme-pagina/akkoord-voorwaarden

Je dient in te loggen en vervolgens een aanvraag te doen.

Kan mijn kind/cliënt ook een waardebon voor sportkleding ontvangen?
Ja, dat kan. Echter hangt dit wel af van de hoogte van de contributie.

Kan mijn kind ook zwemles aanvragen via het Jeugdfonds Sport?
Nee. Voor het aanvragen van zwemlessen kun je terecht bij Zwemvangnet. Op onze website: www.sportservicezwolle.nl kun je een Inschrijfformulier invullen:

Kinderen aanmelden van 5 tot 10 jaar kan hier.

Kinderen van 10+ (vanaf 11 jaar) aanmelden kan hier.

Kan mijn kind/cliënt via het Jeugdfonds Sport danslessen volgen?
Nee, voor cultuuraanvragen (bijvoorbeeld circus-, dans-, muziek- of theaterlessen) kun je terecht bij het Kindloket van de Gemeente Zwolle: https://www.kindloketzwolle.nl/kindregeling

Kan mijn cliënt ook een aanvraag doen voor de sportschool?
Ja, de sportscholen die gekozen kunnen worden zijn Fit for Free, Profit Gym of BigGym. Basic Fit is helaas geen optie.

Moet de aanvraag elk jaar opnieuw worden gedaan?
Ja, dat klopt. Elk jaar moet er een nieuwe aanvraag gedaan worden. Ouders kunnen ieder jaar een ander inkomen ontvangen waardoor zij niet meer in aanmerking komen voor de regeling. Omdat het in aanmerkingen komen met het Jeugdfonds sport inkomensafhankelijk is, is het nodig dat er elk jaar een nieuwe aanvraag moet worden gedaan door een intermediair.

Hoeveel contributie kan het Jeugdfonds vergoeden?
Dit verschilt per sport, maar wij zetten in op een heel jaar gratis sporten. Voor paardrijden is dat bijvoorbeeld vaak niet helemaal haalbaar, omdat de kosten bij de paardensport hoger zijn. Dan kunnen wij bijvoorbeeld wel drie kwartalen betalen. Voor de meeste sporten kunnen wij gewoon een heel jaar vergoeden. Mocht dit niet kunnen, dan geven wij dit aan. Dan komt de ouder niet voor onverwachte kosten te staan.