lines

2+1+2 beweegconcept

2+1+2 = 5 uur bewegen

Het 2+1+2 beweegconcept zet in op meer en beter leren bewegen voor de doelgroep 4 - tot 12-jarigen in het primair onderwijs. Op dit moment is 5 uur bewegen per week, op en rondom school, de beweegrichtlijn voor jonge kinderen. Twee uur bewegingsonderwijs, één uur bewegen onder schooltijd, bijvoorbeeld het pauzebeweegpakket of bewegend leren en twee uur bewegen na schooltijd in de wijk, bij een sportvereniging of BSO. Op deze manier zetten we in op meer en beter leren bewegen voor de kinderen in Zwolle. Is dit iets voor jouw school? We helpen je graag.

Sport kids fun

Het gewenste resultaat

Doet jouw school mee aan het beweegconcept? Dan behaal jij deze resultaten. Dat wil jij toch ook?

  • Meer kinderen van 4 – 12 jr. halen de beweegrichtlijnen;
  • De motorische vaardigheid van kinderen van 4 – 12 jr. verbetert waarneembaar.

Beweegconcept op jouw school

Zijn de kinderen vaak ‘verveeld’ tijdens de pauzes? Wil je graag meer bewegen op en rondom school? Is jouw school geïnteresseerd in bewegend leren? Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die Sportservice Zwolle jou kan bieden op het gebied van bewegen op school?

12 34 bal verplaatsen

Deze scholen doen al mee

  • Het Festival
  • De Toonladder
  • De Springplank
  • De Sluis

De Springplank:
"Wij omarmen het 2-1-2 model omdat bewegen ontzettend belangrijk is voor kinderen"
, aldus de directrice van de Sprinplank.

Pauzebeweegpakket

Het pauzebeweegpakket is een middel om kinderen tijdens de schooldag zoveel mogelijk aan het bewegen te krijgen. In het streven naar een afwisseling tussen concentreren, leren en spelen, waarin het inactief en actief zijn van kinderen zoveel mogelijk wordt afgewisseld, kan het pauzebeweegpakket een rol spelen.

Blije gym kinderen