Advies op maat

Advies op maat

Wij streven naar inclusiviteit en dat iedereen mee kan doen. Normaal waar het kan en aangepast waar het moet. Onze collega’s van Aangepast Sporten spelen in Zwolle (en de regio) een cruciale rol. Eén van onze expertisegebieden is het sportadviesgesprek. Lyande Lukoki is moeder van Moreno Lukoki. Moreno heeft een beperking en SportService Zwolle hielp hem bij het zoeken naar een passende sport. SportService Zwolle stimuleert dat iedereen in beweging komt. Dus ook mensen met een beperking.

“We vroegen ons af welke sport bij Moreno past. Met deze vraag kwamen we al snel bij SportService Zwolle terecht. Ik nam contact op met Thijs, buurtsportcoach Aangepast Sporten bij SportService Zwolle, voor wat informatie. Hij kwam bij ons thuis en maakte kennis met onze zoon. Thijs luisterde goed naar zijn interesses en vond op basis van dit gesprek een geschikte sport die past bij Moreno zijn beperking.”

Freerunnen
“We kozen uiteindelijk voor freerunnen. De begeleiding vanuit het freerunnen, bij Zero Freerunning is goed. Moreno krijgt dezelfde aandacht als alle anderen. Dat is erg fijn. Freerunnen bevalt heel goed maar hij blijft ook enthousiast over voetbal. Wie weet wat dat nog kan worden voor Moreno.”

“De begeleiding vanuit SportService Zwolle is erg prettig. We hadden snel contact en ze zoeken gericht naar een goede sport. Ik ben erg tevreden. Als we weer wat willen weten, komen we zeker terug,” aldus Lyande Lukoki, moeder van Moreno.

Drempel verlagen
We geloven erin dat iedereen moet kunnen sporten. Ook mensen met een beperking. Sporten draagt bij aan de fysieke prestatie én helpt de drempel verlagen in de maatschappij. Je leert nieuwe mensen kennen én het vergroot je eigenwaarde.

Contactpersoon

Thijs Post

Buurtsportcoach Aangepast sporten

t.post@sportservicezwolle.nl

  038 - 423 66 86