Binnensportaccommodaties vanaf 1 september weer open

Binnensportaccommodaties vanaf 1 september weer open

We mogen weer binnen sporten! De gemeentelijke binnensportaccommodaties in Zwolle zijn vanaf a.s. 1 september weer beschikbaar voor bewegingsonderwijs en binnensport. Het openstellen van de accommodaties is alleen mogelijk wanneer de eigenaar (gemeente Zwolle), verhuurder (SportService Zwolle) en de gebruikers (zoals scholen, verenigingen en sportaanbieders) samen de verantwoordelijkheid dragen. Hiervoor is een protocol beschikbaar gesteld door de gemeente Zwolle. Bekijk deze hiernaast. Naast een aantal regels bevat dit protocol ook verantwoordelijkheden voor de eigenaar en de gebruiker.

Maximaal 20 personen van 18 jaar en ouder
In één accommodatie mogen maximaal 20 personen van 18 jaar en ouder tegelijk aanwezig zijn. Een uitzondering daarop vormen accommodaties met meerdere zaaldelen. In die accommodaties mogen maximaal 20 personen van 18 jaar en ouder per zaaldeel tegelijk aanwezig zijn. Voor sporters die jonger zijn dan 18 jaar geldt geen maximumaantal.

Desondanks geldt voor alle sporten dat het aantal sporters en begeleiders per sportactiviteit niet groter mag zijn dan nodig is voor de sportactiviteit (les, training, oefenwedstrijd of wedstrijd).

Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Toiletvoorzieningen zijn beschikbaar, douchevoorzieningen niet.

Wanneer 1,5 meter afstand?
Tijdens onderwijs, trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand van elkaar te worden gehouden. Voorafgaand en na afloop van het sporten houden personen van 18 jaar en ouder wel 1,5 meter afstand. Ook trainers, begeleiders en bezoekers van 18 jaar en ouder houden altijd 1,5 meter afstand van elkaar. Omdat de 1,5 meter afstand daar niet te garanderen is, is voor sporters van 18 jaar en ouder het gebruik van de kleedkamer voor het omkleden niet mogelijk.

Meer informatie:
Wilt je meer informatie over corona in combinatie met het gebruik van de binnensportaccommodatie? Neem dan contact op met onze collega's via het e-mailadres: gsa@sportservicezwolle.nl

Contactpersoon

Thijs Keuper

Coördinator sportaccommodaties Coördinator sportaccommodatie Het Anker Sportparkmanager Stadshagen/Westenholte

t.keuper@sportservicezwolle.nl

  038 - 423 66 86