Coaching korfbalvereniging Sparta Zwolle

Coaching korfbalvereniging Sparta Zwolle

CKV Sparta Zwolle is de korfbalvereniging in Stadshagen. In 2019 ontstond een nieuw bestuur met nieuwe voorzitter. Met deze veranderingen is het volkomen logisch dat er nieuwe vragen ontstaan betreft de ontwikkeling van de vereniging. Het nieuwe bestuur heeft aangegeven dat zij elkaar in een ontspannen sfeer beter wil leren kennen. Om daarna een koppeling te maken naar het ambitieplan van de vereniging. De vraag aan SportService Zwolle was: hoe kunnen jullie ons hierbij helpen?

De verenigingsadviseurs van SportService Zwolle hebben een teambuildingsessie georganiseerd waarbij de bestuursleden op een alternatieve en originele manier elkaar beter leerde kennen. De basis voor een goede samenwerking. Vragen die ze gesteld werden, zijn onder andere: wie ben jij, wat is jouw motivatie om bij CKV Sparta Zwolle een bestuursfunctie te bekleden en hoe komt alles samen in de plannen van CKV Sparta Zwolle voor de komende jaren? Hierbij is de regelmatige afstemming van de verenigingsadviseur en (een vertegenwoordiger) het bestuur een goede basis om vanuit de cultuur en de dagelijkse praktijk mee te kunnen bewegen.

CKV Sparta: "SportService Zwolle heeft ons gefaciliteerd bij het groeien als bestuurs-team. Wij kennen elkaar eigenlijk van langs de lijn staan en samen besturen betekent meer dan dat. Verenigingsadviseur Arjan Jansen, gaf hier goed ruimte voor en anderzijds maakte hij mooie verbinding met onze club en de uitdagingen die we daar hebben. We hebben afgesproken dat we het niet bij een eenmalige sessie laten, maar dat we dit halfjaarlijks opvolging geven."