De Koningsspelen

De Koningsspelen

De Koningsspelen. Hét Oranjefeest voor alle basisschoolkinderen in Nederland. Samen met diverse sportverenigingen maakt SportService Zwolle er ieder schooljaar een sportief Oranjefeest van. Verdeeld over de sportparken in de stad stimuleren we alle basisschoolkinderen om het plezier te ontdekken van sport en bewegen.

Vanwege de recente ontwikkelingen rondom het Coronavirus gaan de Koningsspelen op vrijdag 17 april dit jaar niet door. De landelijke organisatie vindt het niet verantwoord en gepast om het sportieve Oranjefeest te organiseren. SportService volgt het landelijke advies van de organisatie én het RIVM. Volgend jaar maken we er een fantastisch feest van.

"Natuurlijk vinden we het ontzettend jammer, maar de volksgezondheid gaat boven alles. Wij vinden het fantastisch om te zien dat zoveel scholen, sportaanbieders -en verenigingen de Koningsspelen omarmen. De beslissing om het dit jaar niet te organiseren, is er één die wij zorgvuldig hebben genomen. Wij hopen dat we er volgend jaar een mooie editie van kunnen maken," aldus initiatiefnemer Richard Krajicek.

Op de website vind je een overzicht van de meest gestelde vragen in verband met het afgelasten van de Koningsspelen.

Koningsspelenpakket
Om de Koningsspelen dit jaar toch nog te kunnen beleven, biedt Koningsspelenpakket.nl een thuisblijfversie van het Koningsspelenpakket aan. Het pakket is hier te downloaden: https://koningsspelenpakket.nl...
Diverse leuke, sportieve activiteiten om kinderen thuis in beweging te brengen. In de sfeer van de Koningsspelen.

Bekijk hier de Koningsspelen dans van 2019 om toch een beetje in de sfeer te blijven.

Contactpersoon

Marco Welink

Verenigingsadviseur Event manager

m.welink@sportservicezwolle.nl