lines

De Koningsspelen

De Koningsspelen

De Koningsspelen. Hét Oranjefeest voor alle basisschoolkinderen in Nederland. In 2022 zijn de Koningsspelen op vrijdag 22 april:

Koningsspelen in het teken van fit worden
Dit jaar is het thema van de Koningsspelen Voel je Fit! De landelijke Koningsspelen: “Fysiek én mentaal fit blijven, is soms best een uitdaging. Daarom dagen we - in aanloop naar de Koningsspelen op vrijdag 22 april 2022 - alle kinderen in Nederland uit om nog fitter te worden. Want als je fit bent, voel je je fijner en is alles leuker. Dat doen we de komende weken o.a. met toffe fit challenges die de kinderen met de klas kunnen doen. In een speciale Koningsspelen uitzending hebben we het thema bekend gemaakt. Wil je terugkijken? Je vindt de uitzending hier. Op onze website vertellen we je alles over de fit challenges.”

Sport- en Feestpakket
Dit jaar ontvangen alle deelnemende scholen vanuit de landelijke organisatie weer een Koningsspelen Sport- en Feestpakket, klik hier. De landelijke organisatie geeft aan: “In het pakket zitten items die leerkrachten op school kunnen gebruiken tijdens de Koningsspelen zelf en/of tijdens de gymles en het buitenspelen later in het jaar. Het Sport- en Feestpakket van 2022 zit boordevol leuke, sportieve items. En om de leerkrachten een beetje te inspireren en het misschien net iets makkelijker te maken, is er een boekje gemaakt boordevol inspiratie. In het inspiratieboekje - dat ook onderdeel is van het pakket - staan 10 spellen om samen te kunnen spelen. Bij elk spel staat beschreven voor wie het bedoeld is, wat de benodigdheden zijn, hoe je het speelt en hoe je het aan kunt passen op verschillende niveaus. Dat laatste hebben we gedaan in overleg met Gehandicaptensport.”

Doe-pakket
Het eerste deel van het online Doe-Pakket van de Koningsspelen 2022 staat online. Zo kan de school alvast aan de slag met onder andere de aftelkalender, het Voel je fit Kaartspel en de Ontbijtbingo! De komende weken wordt het Doe-Pakket aangevuld met leerzame ontbijtpretboekjes en een placemat voor bij het Koningsontbijt. Houd dus de website van de Koningsspelen in de gaten, klik hier.

Koningsspelenpakket.nl
Op deze site kan je gratis, na het invullen van je naam en mailadres, allerlei producten downloaden om te gebruiken bij de organisatie van de Koningsspelen 2022 voor de groepen die op school blijven.

Lied & Dans
Kinderen voor Kinderen heeft op vrijdag 25 maart het Koningsspelenlied uitgebracht: ‘FitTop10’. De sportieve activiteiten op vrijdag 22 april worden traditiegetrouw zingend en dansend gestart met dit lied. SportService Zwolle neemt een eigen versie op met de Buurtsportcoaches. Zodra deze dans beschikbaar is, wordt deze hier geplaatst.

Koningsspelen in Zwolle
Wij roepen ook in 2022 de scholen op, waar geen collega van SportService Zwolle actief is, zelf de organisatie van de Koningsspelen voor alle doelgroepen op te pakken. Met de scholen waar wij een Buurtsportcoach inzetten is afstemming op welke manier de Koningsspelen georganiseerd worden.

Inzet van studenten bij de Koningsspelen op school
Wij hebben contact met verschillende opleidingen voor de inzet van studenten die kunnen helpen bij de Koningsspelen op vrijdag 22 april voor de groepen die op school blijven. De scholen zijn geïnformeerd op welke manier deze studenteninzet aangevraagd kan worden.

Samen beleven
Om de Koningsspelen met elkaar te beleven, vragen wij iedereen om filmpjes en foto’s te delen via de sociale media. En vergeet dan niet de #KoningsspelenZwolle te gebruiken.

Contactpersoon

Marco Welink

Coördinator Zwolle Centrum Verenigingsadviseur Event manager

m.welink@sportservicezwolle.nl