Goed voorbeeld doet volgen - Rookvrije sportkantine

Goed voorbeeld doet volgen - Rookvrije sportkantine

We motiveren een gezonde leefstijl. Roken gaat niet samen met sporten. Ruim een jaar geleden vond er op het sportpark van ZAC in Zwolle Zuid een ontwikkeling plaats wat voor veel verenigingen een voorbeeld moet worden. Het terrein werd rookvrij. Marian Volkers, bestuurslid van ZAC, nam hierin het initiatief voor de vereniging.

“Een rookvrij sportpark voor ZAC. Ik deelde mijn idee op Twitter. De club zou het bespreken. Dat was de reactie. Een hele tijd hoorde ik niets meer. Ik geloofde er niet meer zo in. Totdat ik ineens een bericht kreeg dat ze het idee wilden oppakken. Ik werd daar zo blij van, prachtig dat ik dit kon doen voor mijn club.”

De sportvereniging heeft dit met ondersteuning van SportService Zwolle én de landelijke stichting ‘Rookvrije Generatie’ kunnen realiseren. We hadden in dit project vooral een adviserende en aanjagende functie. De Rookvrije Generatie hielp de vereniging aan diverse communicatiemiddelen.

Marian is nog steeds enorm tevreden over de verandering. “Mensen reageerden enorm positief. We vierden het zelfs ook op een speciale manier. Dat was geweldig. Nog steeds praten mensen op de club over die viering. Mensen zijn echt dankbaar en dat is misschien nog wel het mooist.”

Inmiddels zijn er tien andere sportverenigingen in Zwolle die bezig zijn met het rookvrij maken van hun sportkantine. “ZAC is hierin dus echt een goed voorbeeld geweest voor andere sportverenigingen in Zwolle”, zegt Dion Reijnen, verenigingsadviseur SportService Zwolle én aanjager rookvrije sportaccommodaties.

Contactpersoon

Dion Reijnen

Verenigingsadviseur Projectleider Playing for Succes

d.reijnen@sportservicezwolle.nl

  038 - 423 66 86