lines

Heel snel heel anders - MTB

Heel snel heel anders - MTB

MTB Zwolle is een beginnende mountainbikevereniging. Er komt veel kijken bij het oprichten van een vereniging. De webinar Heel snel, Heel anders, die gericht is op het organiseren van een vereniging, kwam dan ook precies op het goeie moment voor fervent mountainbiker en initiatiefnemer van het bij elkaar brengen van enthousiastelingen, Bart Bakker. Hij bekeek de webinar samen met een medebestuurslid.

‘’Wat ons het meest is bijgebleven, is dat je als vereniging best out of the box mag denken. Conclusie: Zorg ervoor dat het bestuur de vereniging faciliteert en niet dirigeert. Wij onderzochten hoe we deze kennis toe konden passen binnen onze eigen vereniging in oprichting. De webinar heeft ons hierbij enorm geholpen.”

“In oktober organiseerden we een eerste online informatieavond voor onze kennissenkring. Om te peilen of er behoefte was aan mountainbiken in verenigingsverband. We werden overspoeld met enthousiaste reacties. Half november hebben we daarom een openbare informatieavond georganiseerd en onze plannen publiekelijk aangekondigd. Ook de lokale media pikten onze berichten op en mede daardoor meldden zich al vrij snel 100 geïnteresseerden.”

“Wij, als bestuursleden leerden elkaar kennen en hebben gezamenlijk via het business model canvas onze vereniging in kaart gebracht. Dit is een dynamisch model dat beter bij de huidige tijdsgeest past dan een statisch verenigingsplan. Een moderne versie van een missie en visie. Van de webinar leerden we dat je niet alles in beton moet gieten, maar ruimte moet creëren voor initiatief. In 2021 wordt MTB Zwolle formeel opgericht. “

“De webinars van SportService Zwolle zijn een aanrader. Het is een goed communicatiemiddel in deze tijd. Toch kijk ik weer uit naar bijeenkomsten op locatie. Dat bevordert de interactie en brengt discussies beter op gang.”