In de wijk

In de wijk

Wil je graag sporten, maar liever niet bij een vereniging of juist dichtbij in de wijk? Voor iedereen wat wils. Onze buurtsportcoaches helpen jou met deze zoektocht en maken de verbinding.

Buurtsportcoach dé verbinder in de wijk
SportService Zwolle stimuleert zo veel mogelijk Zwollenaren om in beweging te komen. Dat doen we onder andere door initiatieven omtrent sport en bewegen van wijkbewoners of andere (maatschappelijk) organisaties te ondersteunen. Door ons brede netwerk brengen we organisaties gemakkelijk in contact met de Zwollenaar. Vraag en aanbod komt zo dicht bij elkaar. We zoeken altijd naar een duurzame oplossing om iedereen aan het sport en bewegen te brengen. Inclusief sporten en bewegen is hierbij vanzelfsprekend.

Vraag en aanbod
Heb je een sportwens of beweegbehoefte in jouw wijk? Onze buurtsportcoaches zijn hierin de aanjager en maken voor jou en je wijk een advies op maat. Enkele voorbeelden uit de praktijk:

  • Aanleggen van een nieuw speeltoestel;
  • Beweegtuinen aantrekkelijk maken door het maken van oefenschema’s en leskaarten;
  • Senioren in het zonnehuis- en in de wijk in beweging brengen;
  • Een sportevenement organiseren in de wijk;
  • Samen met sportverenigingen en/of onderwijs activiteiten organiseren in de wijk;
  • Vrijwilligers en mantelzorgers handvatten geven om op een laagdrempelige manier activiteiten te organiseren voor bewoners. Zo komen we structureel in beweging.

Buurtsportcoach als organisator in de wijk
SportService Zwolle gaat voor structureel sport- en beweegaanbod in de wijk. Iedere dag, iedere week moeten de wijkbewoners met plezier kunnen sporten en bewegen. Onze buurtsportcoaches zijn de aanjager van het organiseren van de sportieve activiteiten. Toch komt het soms voor dat het huidige sportaanbod van verenigingen of andere partijen niet aansluit bij de vraag uit de buurt. In dat geval organiseren wij een ander passend aanbod om in te spelen op de desbetreffende vraag. We werken klantgericht. Voorbeelden hiervan zijn de wekelijkse groepen bij seniorensport en de sportdagen in de schoolvakanties voor kinderen. Meer van ons structurele sport- en beweegaanbod vind je in onze sportkalender.