Masterclass Penningmeesters

Masterclass Penningmeesters

Vernieuwde Masterclass voor penningmeesters

Als penningmeester van een vereniging of stichting heb je als één van de drie verplichte leden van het bestuur een essentiële rol. De voornaamste taak is het beheer van de financiën van de organisatie, het opstellen van een jaarbegroting, het verstrekken van periodieke financiële informatie aan het bestuur en de financiële verantwoording.

Het klinkt misschien heel eenvoudig, maar hoe organiseer je dit als penningmeester efficiënt, hoe beperk je de risico’s die de vereniging en het bestuur lopen en draag je bij aan het toekomstbestendig houden van de organisatie? Al enige jaren bieden wij in samenwerking met professionals een masterclass voor penningmeesters aan. Dit jaar is de inhoud van de masterclass flink aangepast. In twee avonden komen de ontwikkelingen met betrekking tot 'Automatisering en fiscaliteit' en de 'Veranderende rol van penningmeester' aan de orde.

Automatisering en fiscaliteit
Tijdens deze bijeenkomst gaan we in op hoe kun je als penningmeester gebruik kunt maken van apps en digitalisering om het werk efficiënter in te richten. En worden belangrijke aspecten van fiscaliteit en relevante ontwikkeling besproken, denk aan de nieuwe regeling met betrekking tot de vrijwilligersvergoeding en de verruiming van de btw sportvrijstelling.
Maandagavond 2 maart 19.30 uur - 22.00 uur

Aanmelden is niet meer mogelijk.

Veranderende rol van de penningmeester
Gedurende deze bijeenkomst bespreken we de rol van de penningmeester in relatie tot beleid & strategie. Wat zijn de maatschappelijke ontwikkeling waar de vereniging aan onderhevig is, welke strategische keuzes komen hier uit voort en hoe kun je hier als penningmeester een bijdrage aan leveren?
Maandagavond 16 maart 19.30 - 22.00 uur

Aanmelden kan hier.

Gedurende de twee avonden is er ruimte voor vragen, interactie en uitwisseling tussen de verschillende penningmeesters.

Professionals / trainers
De masterclass wordt verzorgd door Bea Boetje, Bart Geertsema en Robin Brunekreeft. Bea Boetje is fiscalist en Bart Geertsema is adviseur strategie en bedrijfsontwikkeling. Beide werken ze bij Flynth adviseurs en accountants. Robin Brunekreeft is ICT Specialist bij Fonkel. Fonkel regelt alles waaraan organisaties hun kostbare tijd lever niet besteden, zoals boekhouding, salarisadministratie en belastingaangiftes. Flynth adviseurs en accountants en Fonkel verzorgen deze scholing vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid.

Voor wie is de masterclass bedoeld?
De penningmeesters van Zwolse maatschappelijke organisaties die zich willen door ontwikkelen.

Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan het bijwonen van deze masterclass. Wel brengt de organisatie 25 euro per scholingsavond in rekening wanneer er niet wordt voldaan aan de algemene voorwaarden.

Vragen
Heb je nog vragen over deze masterclass, neem dan contact op met Sanne Winkler via verenigingssupport@sportservicezwolle.nlof 038 - 423 66 86.

Contactpersoon

Sanne Winkler

Verenigingsadviseur

s.winkler@sportservicezwolle.nl

  038 - 423 66 86