lines

20 jaar in beweging met SportService Zwolle

04-04-2024

Het jaar 2024 is voor SportService Zwolle een bijzonder jaar. De stichting is in 2004 opgericht en viert dit jaar haar 20e verjaardag. SportService Zwolle is inmiddels een begrip in sportstad Zwolle en staat bekend om haar passie voor sport én kennis over sport en bewegen. Het team zet zich al 20 jaar lang in voor het stimuleren van sport en bewegen in de wijken, binnen het onderwijs, de sportclubs en een gezonde sportinfrastructuur. De stichting is nog lang niet uitgespeeld. Sterker nog: de toekomst belooft nog meer actie.

SportService Zwolle heeft haar positie als aanjager en verbinder van sport en bewegen in Zwolle de afgelopen jaren flink versterkt. Het team, met inmiddels ruim 70 medewerkers wordt steeds vaker gevonden. Het bewegingsonderwijs is toegenomen, steeds meer sportverenigingen zijn voorzien van advies, het aantal sportevents neemt toe én het aangepast sporten is steeds meer inclusief. Ook komen Zwollenaren steeds vaker over de vloer bij het sportloket om een toffe sportaccommodatie te huren of een kop koffie te drinken en met elkaar te sparren over de kansen van sport en bewegen in de Zwolle en de regio. Kortom: vandaag de dag is sport en bewegen niet meer weg te denken uit onze sportstad.

Meebewegen
“We hebben als team voortdurend gewerkt aan de optimalisatie van onze dienstverlening. Met onze jarenlange kennis en expertise op het snijvlak van sporten, bewegen en gezondheid, zijn we voor de gemeente Zwolle, regiogemeenten, onderwijs- en zorginstellingen, sportclubs- en bonden, maatschappelijke organisaties, bedrijven en inwoners hét aanspreekpunt voor vraagstukken op dit gebied. We spelen hierop in door te achterhalen waar de specifieke behoefte ligt, samen op te trekken en daarbij onze bestaande (sport)infrastructuur volop te benutten. Sport en bewegen geeft energie, het bevordert de mentale en fysieke gezondheid van onze inwoners en draagt bij aan sociale verbinding. Dit is van onschatbare waarde voor een vitale stad en regio met vitale inwoners”, aldus Jolanda van der Veer, directeur-bestuurder van SportService Zwolle.

20 jaar SportService Zwolle
20 jaar geleden opende SportService Zwolle haar deuren aan de Mussenhage. Slechts enkele pioniers, met hetzelfde doel: de stad Zwolle in beweging brengen. Inmiddels is de organisatie 70 medewerkers rijker en gevestigd aan het Stadionplein bij dé sportstrook in Zwolle. In 2004 was er al aandacht voor sport en bewegen. Vandaag de dag is het team van SportService Zwolle niet meer weg te denken uit de stad. De blauwe shirtjes op en langs het veld, in de klas en in de wijk. De adviseurs bij de sportverenigingen en sportclubs, en de verbindende schakels die betrokken zijn bij maatschappelijke projecten in Zwolle én regio. Hoewel de behoefte aan sport en bewegen eerder toeneemt, dan afneemt, blijft de ambitie van de organisatie hetzelfde: iedereen in Zwolle en omliggende regio moet zijn leven lang met plezier kunnen sporten en bewegen.

SportService Zwolle viert jubileum
De organisatie vindt het een feest om al 20 jaar de stad in beweging te brengen. Dit doen ze al die jaren met een grote glimlach op het gezicht. En dit jubileumjaar is die grijns nog ietsje groter. Dit jubileumjaar organiseert de stichting een aantal toffe activiteiten, blikken ze terug naar memorabele momenten en staan ze stil bij de ambassadeurs van de sport van de afgelopen 20 jaar. “En we blijven vooruitkijken want de toekomst belooft nog veel meer actie, zodat we ons als krachtig uitvoeringspartner voor de gemeente Zwolle en regiogemeenten kunnen blijven inzetten op het snijvlak van sport, bewegen en gezondheid, voor een vitale stad en regio Zwolle,” aldus Jolanda van der Veer.