lines

We staan klaar voor sportend Zwolle

30-04-2020

Goed nieuws voor de jeugd. Er mag sinds gister, 29 april, weer gesport worden. Vorige week heeft het kabinet nieuwe maatregelen met betrekking tot het coronavirus aangekondigd. Met aandacht voor de sport. SportService Zwolle neemt de maatregelen serieus en doet er alles aan om de Zwolse inwoners, het onderwijs en sportverenigingen- en sportaanbieders te helpen met het volgen van deze nieuwe maatregelen. “We zijn er voor sportend Zwolle. Als er vragen zijn, beantwoorden we die graag zodat we er met elkaar voor kunnen zorgen veilig te sporten”, vertelt directeur-bestuurder Jolanda van der Veer, SportService Zwolle.

De door het kabinet afgekondigde maatregelen op 21 april stellen dat kinderen tot en met 12 jaar vanaf 29 april weer in de buitenlucht mogen sporten. In georganiseerd verband. Het blijft bij onderlinge potjes en trainen. Wedstrijden zijn nog niet toegestaan. Voor jongeren in de middelbare schoolleeftijd, 13 tot en met 18 jaar, geldt dat zij ook meer ruimte krijgen om in georganiseerd verband te sporten in de buitenlucht. Het gaat hierbij zowel om sporten in de openbare ruimte als sporten op een buitensport accommodatie. Hierbij geldt echter wel dat er gesport moet worden op 1,5 meter afstand en zijn wedstrijden niet mogelijk. “Dit is geweldig nieuws. Fijn dat het verenigingsleven weer op gang komt en dat onze Zwolse jeugd weer in beweging komt”, zegt van der Veer.

Samen sterk
Het kabinet heeft gemeenten gevraagd sportactiviteiten via sportbedrijven en/of via verenigingen te faciliteren en te organiseren. Met daarbij de oproep ook niet-leden van sportverenigingen te benaderen. Zoveel mogelijk kinderen en jongeren moeten de kans krijgen om te kunnen sporten. In samenwerking met de gemeente Zwolle adviseert, faciliteert en ondersteunt SportService Zwolle inwoners en sportverenigingen in deze uitdagende tijd. “We beseffen ons dat het coronavirus leidt tot veel vragen, ook voor de gevolgen voor de sport in Zwolle. Als verbinder van sport, bewegen en beleven voor iedere Zwollenaar en omliggende regio doen we er dan ook alles aan om iedereen zoveel mogelijk te helpen met het beantwoorden van vragen. Sport en bewegen is juist in deze tijd ontzettend belangrijk. We roepen dan ook iedereen op hun vragen aan ons te stellen zodat we samen de maatregelen juist kunnen uitvoeren. Samen staan we sterk”, aldus Jolanda van der Veer, directeur-bestuurder SportService Zwolle.

Heb je vragen?
Bekijk hier onze bereikbaarheid.