lines

Succesvolle intervisie bijeenkomst sportparkmanagers Zwolle

11-03-2024

Op donderdag 7 maart hebben we in samenwerking met NOC*NSF, een succesvolle intervisiebijeenkomst voor sportparkmanagers georganiseerd. Met ruim 30 deelnemers uit diverse windstreken van Nederland, werd het een waardevolle middag met én van elkaar leren. Voetbalvereniging SV HTC, gelegen op Sportpark de Pelikaan, was gastlocatie voor deze bijeenkomst.

Op Sportpark de Pelikaan wordt al sinds 2007 gepionierd met (verschillende vormen van) sportparkmanagement. Een proces met mooie successen, maar ook geleerde lessen. Als aftrap van de middag hebben drie direct betrokkenen van dit sportpark de aanwezigen verteld over het proces van de afgelopen jaren, maar bovenal ook in de eigen ervaringen als sportparkmanager. Aansluitend op deze verhalen, zijn de deelnemers meegenomen in verschillende financieringsmodellen van een sportpark. Een verhaal over kansen zien, het vertalen van maatschappelijke waarde naar euro’s en het (noodzakelijke) ondernemende profiel van een sportparkmanager.

Na het plenaire gedeelte zijn de aanwezigen in kleine groepen uiteen gegaan voor intervisie. In deze groepen werden eigen en actuele vraagstukken binnen de thema’s ‘Maatschappelijke Activatie’ en ‘Werkgeverschap’ met elkaar uitgediept. “Het sparren met andere sportparkmanagers over een actueel onderwerp is voor mij zeer waardevol. Wij zijn een kleine gemeente en ik ben de enige sportparkmanager. Sparren met collega’s wordt daardoor een stuk moeilijker” aldus één van de aanwezigen.

Deze community van sportparkmanagers krijgt een vervolg onder aanvoering van NOC*NSF. SportService Zwolle kijkt terug op een waardevolle bijeenkomst.