lines

Procesbegeleiding Swolland

Procesbegeleiding Swolland

Toerclub Swolland is opgericht op 18 november 1998. Voorheen was de vereniging de afdeling Toer van de Wielervereniging Swolland die in 1982 was gefuseerd met WSVZ (Wielersport Vereniging Zwolle) opgericht 8 juni 1933. Momenteel heeft de vereniging ruim 260 leden, die wekelijks alleen of samen met clubgenoten de toerfietssport beoefenen.

Ter ere van het 10-jarig bestaan van de Mountainbikeroute Westenveld organiseert Swolland een festival voor jong en oud. Het festival gaat plaatsvinden op zaterdag 5 oktober. De voorzitter van Swolland heeft aan SportService Zwolle gevraagd of wij hierin kunnen begeleiden en ondersteunen. Een verenigingsadviseur van SportService Zwolle is vanaf het begin van het proces betrokken geweest bij de werkgroep en heeft advies gegeven over de te nemen stappen. Daarnaast werd de expertise van een buurtsportcoach van SportService Zwolle ingevlogen om advies te geven over de inhoud van het festival. De buurtsportcoach weet namelijk heel goed welke activiteiten aansluiten bij bepaalde doelgroepen.

De samenwerking met Swolland is door SportService Zwolle als zeer prettig ervaren. De werkgroep was super bevlogen en zeer ambitieus!

"SportService Zwolle is voor Swolland bij verschillende gelegenheden een nuttige sparringpartner geweest. Gastvrijheid en constructief meedenken staan hoog in het vaandel. ijks alleen ," aldus het bestuur van Swolland.