Programma Peptalk

Programma Peptalk

Opening
Door Rintje Ritsma

Tijdens de plenaire opening deelt Rintje Ritsma zijn ervaringen uit zijn topsportcarrière over de invloed van coaching op het ontwikkelen van talent. Gedurende zijn carrière heeft hij met meerdere coaches mogen werken, die ieder een eigen werkwijze hadden. Wat heeft ervoor gezorgd dat deze coaches de talenten van Rintje zo goed wisten te ontwikkelen?

Groepsdynamisch Werken
Door Jeroen Steeman, Windesheim
Je team draait niet lekker, prestaties zijn lager dan verwacht, er is gedoe of er wordt gepest. Symptomen van een verkeerde groepsdynamica. In de kleedkamersessie over groepsdynamica wordt er stil gestaan bij groepsgedrag en hoe individuen elkaar beïnvloeden. Je krijgt tijdens deze kleedkamersessie een klein inkijkje in hoe wij bij BEAT Cycling Club, de KNWU en de jeugdopleiding van PSV de coaches en trainers opleiden in groepsdynamisch werken.

Talentontwikkeling – vergroten van het atletisch vermogen
Door Leontien Thewissen, SportService Zwolle
Een sessie over inhoud, een sessie over sport en over de atleet.
Hoe het doen van een andere sport, je beter maakt in je eigen sport.
Welke vermogens heb jij als trainer om het beste uit jezelf en elkaar te halen?

Clubkadercoach “We maken werk van het begeleiden en opleiden van trainers bij clubs”
Door Erica Maneschijn, SportService Zwolle
Bij steeds meer sportverenigingen in Nederland is het besef doorgedrongen dat trainersbegeleiding een cruciale rol speelt. In Zwolle wordt daarvoor sinds kort de Clubkadercoach ingezet. Bij vijf verenigingen in de stad werken buurtsportcoaches van SportService Zwolle aan het verbeteren van skills en vaardigheden van trainers bij verenigingen. In deze kleedkamersessie wordt je meegenomen in de manier waarop een project als Clubkadercoach werkt en wellicht voor jou makkelijk interessant is.

Kids First - Samen naar een pedagogisch sport klimaat & de coach als belangrijkste stakeholder
Door Nicolette Schipper - van Veldhoven

Sport kent meerdere gezichten. Wij geloven allemaal in de kracht van sport: goed voor het zelfvertrouwen, teamgeest, discipline, talentontwikkeling. Een hele lijst van positieve effecten wordt toegeschreven aan participatie in sport, aan sporten op een sportclub. Echter, deze effecten zijn er niet vanzelf. Daar moeten we wel iets voor doen!
Gedurende deze kleedkamersessie ga je in gesprek met Kids First over het samen realiseren van een positief en pedagogisch sportklimaat op de sportclub en krijg je de ruimte jouw vraag te stellen.

Future Academy
Door Dennis Rosink
In deze kleedkamersessie wordt je meegenomen in de visie van PEC Zwolle op hoe 'laatrijpe' spelers van de samenwerkende amateurverenigingen die in het derde of vierde kwartaal geboren zijn ook hun talenten kunnen benutten. Onderzoek wijst uit dat grote gedeelten van elftallen bestaan uit spelers geboren in het eerste- en tweede kwartaal. Door een groep samen te stellen op basis van leeftijd en fysieke ontwikkeling die dicht bij elkaar zitten is de kans op succeservaringen in het veld groter en dus komen de kwaliteiten van een speler beter tot zijn recht. Laat je inspireren!

Aanmelden
Meld je hier aan.

Contactpersoon

Brian Rispens

Buurtsportcoach

b.rispens@sportservicezwolle.nl

  038 - 423 66 86