Speeltuin Speurtocht - Aalanden

In deze corona tijd zijn we noodgedwongen allemaal veel thuis. Maar onze buurtsportcoaches helpen jou om van de bank af te komen. Wist je dat er in jouw wijk eigenlijk heel veel te beleven valt? Voor jong en oud. Wij hebben naast een Olympische tocht voor jongvolwassen en volwassen ook een tocht gemaakt voor kinderen. De Speeltuin speurtocht. Hier ontdekken de kids bekende en onbekende speelplekken in de Aa-landen! Wie doet er mee?

Voor wie is deze speurtocht?
Alle Zwolse kinderen kunnen deelnemen aan deze speurtocht. Als de ouder graag mee gaat in verband met de leeftijd en veiligheid, kan dat natuurlijk. Je hoeft niet perse in de Aa-landen te wonen, kinderen uit andere wijken mogen ook deelnemen. Iedereen is welkom.

Wat heb je nodig?
- Een mobiele telefoon voor het scannen van een QR code en het maken van foto's;
- Pen en papier om je antwoorden op te schrijven.

Route
De speurtocht volg je door diverse foto's die je moet zoeken in de wijk de Aa-landen. De foto’s laten je zien waar je langs moet lopen en sommige foto's geven je ook nog een opdracht.

Schrijf de antwoorden op een blaadje om ze later samen te voegen. De foto puzzeltocht is verdeeld in vragen en opdrachten. Bij de vragen staat achter elk antwoord een cijfer die je moet gebruiken om aan het einde van de puzzel tocht een code te krijgen. Deze code stuur je aan het einde van de puzzeltocht op. Kraak jij de code?

Jouw code kun je opsturen naar buurtsportcoach@sportservicezwolle.nl. Onder de juiste inzendingen worden mooie prijzen verloot!

Start je route op de locatie: Wijkcentrum de Bolder.
Hier scan je de QR code op onze flyer met de opdracht naar stap 1 op je telefoon. Dan volgen er de diverse stappen je de gehele route laten volgen. Die stappen vind je in bestanden op deze pagina.

Eigen risico
Let op: deelnemen is op eigen risico!
Als de kinderen oud genoeg zijn om zelfstandig door de wijk te wandelen, kunnen ze samen met een vriendje of vriendinnetje en (een geleende) telefoon met internet de speurtocht afleggen Samen met ouders/verzorgers is de speurtocht al leuk voor kinderen vanaf een jaar of 3. Ieder deel is ongeveer 1,5 km lopen.

Sfeerbeelden
We vinden het leuk als je tijdens het maken van de speurtocht foto’s maakt en met ons deelt. Van een mooie speeltuin of een goed idee voor de wijk. Je deelt dit met ons via de socials Instagram en TikTok.