Sportpark Marslanden bruist

De sportparken in Zwolle zijn dé locaties in onze stad waar je georganiseerd- en ongeorganiseerd kan sporten, maar één keer in het jaar, aan de start van het nieuwe schooljaar, komen meer dan drieduizend studenten slapen op Sportpark Marslanden in de wijk Pierik (vanwege corona is dit in 2020 niet doorgegaan). Voormalig sportparkmanager Robbert Bonsink vertelt hierover.


De bruisweken zijn de algemene introductieweken voor nieuwe studenten in Zwolle. Sportpark Marslanden is al jaren één van de prominente locaties tijdens de introductieweken in augustus. “Tijdens de bruisweken bouwen we het sportpark om tot camping. Het is de uitvalsbasis van de studenten, hun leef plek waar ze ontbijten, slapen en douchen. Omdat de wachtrij bij het ontbijt lang was, grepen studenten hun kans om te gaan sporten op het park. Dat is de verbinding die je wilt zien. Geweldig toch?!”

Er gebeurt echter veel meer op het sportpark. “Allerlei groepen Zwollenaren maken sportief gebruik van het park. Beweeggroepen voor senioren, taallessen voor inburgeraars, Walking football voor senioren, beweeg en ontdekken voor jonge kinderen, sportdagen en een verstoppertjes arena.”

Vernieuwing
In de zes jaar dat de manager bij SportService Zwolle actief was, ontwikkelde het sportpark zich volop. “We organiseerden veel, ook met inzet van stagiaires. De sportparkmanager zorgt er samen met de sportcoach voor dat dit park overdag niet leeg staat en dat de kantines kunnen draaien. SportService Zwolle adviseert en ondersteunt daarbij en zorgt voor de contacten met de gemeente. Inmiddels ben ik werkzaam bij SportService Flevoland maar ik ben nog zijdelings betrokken bij de organisatie. In de toekomst willen we verbouwen omdat het park is verouderd. Eigenlijk willen we over een jaar of tien naar een nieuwe accommodatie toewerken, multifunctioneel, geschikt voor allerlei verenigingen”, aldus Bonsink.

Contactpersoon

Martijn Mellema

Manager

m.mellema@sportservicezwolle.nl

  038 - 423 66 86