lines

Sportparkmanagement

Sportparkmanagement

Het sportpark, is dé plek waar jij georganiseerd- en ongeorganiseerd kan sporten en bewegen. Iedere week vinden er op de vier parken verdeeld over onze stad, diverse sport- en beweegactiviteiten onder deskundige begeleiding plaats. De (grotendeels nieuwe) sportvoorzieningen en geruime openingstijden maken het voor de geïnteresseerde beweger aantrekkelijk om eens een bezoek te brengen en actief te worden of te blijven. Voor jong en oud.

In toenemende mate is het sportpark óók de plek waar sportverenigingen ervoor kiezen om meer samenwerking te zoeken met maatschappelijke organisaties en meer maatschappelijke activiteiten te ontplooien. Sportaccommodaties worden voor andere maatschappelijke doeleinden gebruikt en op andere dan de gebruikelijke tijden opengesteld. Alhoewel sportverenigingen vanuit zichzelf al een publieke waarde hebben (het zijn van een vereniging met alle sociaal maatschappelijke effecten van dien) zetten zij zich ook steeds meer in als middel voor bijvoorbeeld het tegengaan van overgewicht, een actieve dagbesteding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of het vervullen van een buurtfunctie.

Sportparkmanagers
Op vier locaties in de stad hebben sportverenigingen op deze wijze de krachten gebundeld. Dit doen zij samen met onze sportparkmanagers. Dé verbinder, de aanjager van de sport en beweging op het sportpark in de betreffende wijk. Zij zorgen ervoor om met hun expertise, vaardigheden en professionaliteit de wensen van de betrokken sportverenigingen én bewoners in de wijk(en) te vervullen. Dit gaat om het begeleiden en ondersteunen van processen, uitvoeren van taken, verbinding leggen met maatschappelijk en sociale organisaties en meer. Onze sportparkmanager is dé partner voor sportverenigingen op de sportparken.

Wie zijn onze sportparkmanagers?
Stichting MVO de Siggels, Zwolle Zuid: Marcus Jan Schiere
Stichting sportpark Marslanden, Zwolle centrum: Tijmen Maakal
Sportpark De Verbinding, Stadshagen/Westenholte: Thijs Keuper

Welke sportparken zijn er allemaal in Zwolle?
Sportpark de Marslanden
Sportpark de Siggels

Sportpark Noord
Sportpark De Verbinding Stadshagen/ Westenholte.