SportService Zwolle biedt webinars aan voor sportverenigingen

Wij nemen het coronavirus serieus en doen er alles aan om binnen de richtlijnen van het RIVM zo optimaal mogelijk onze diensten te verlenen. De bijeenkomsten voor sportverenigingen waarvoor we samen zouden komen, gaan niet door. Tegelijkertijd begrijpen we dat er veel vragen blijven of juist nu ontstaan. Bijvoorbeeld: hoe om te gaan met contributie, lidmaatschappen, financiën of juridische aansprakelijkheid? Maar ook vooruitkijken, na deze coronacrisis. Daarom gaan we gewoon door. Sinds donderdag 16 april organiseren we webinars en online scholingen voor sportverenigingen.
Met aanstaande donderdag 23 april: 'Juridische gevolgen door corona'

Bekijk hieronder ons aanbod:

Webinar ‘Juridische gevolgen van corona’ – donderdagavond 23 april
Vanwege het coronavirus is de nood hoog bij sportverenigingen. Wat te doen met contributiegelden, opzeggen van lidmaatschap, bestuursvergaderingen, ALV en juridische aansprakelijkheid? Door de vele voorwaarden en veranderende regelingen hebben wij gemerkt dat er veel vragen leven bij verenigingen. SportService Zwolle organiseert daarom in samenwerking met Stichting Vereniging en Recht een online vragenuurtje.
Klik hiervoor meer informatie en aanmelden.

Webinar ‘Generatieverschillen; botsingen en begrip’ – donderdagavond 7 mei
Jongeren en de vereniging: Hoe bereik je ze en krijg je ze in beweging? Als lid, als vrijwilliger, bestuurslid of bezoeker. Willen de jongeren van tegenwoordig zich niet meer inzetten of spreken andere generaties ze niet op de juiste manier aan? In deze webinar inspireert experts van Motivation en Travers Welzijn, jou over hoe hiermee om te gaan.
Klik hiervoor meer informatie en aanmelden.

(Online scholing) Talentprogramma ‘Modern verenigingsbesturen’ – woensdagavond 20 mei, 3 juni en 17 juni
Verschillende verenigingsbestuurders willen het (bestuurlijk) kader verjongen en/of aanvullen. Het traject ‘Modern verenigingsbesturen’ is specifiek ontwikkeld voor ambitieuze jongeren en jongvolwassenen. Middels deze online scholing krijgen deelnemers inzicht op hoe zij hun vaardigheden kunnen inzetten om zo een bijdrage te leveren aan de vereniging van de toekomst. Hoe bouw je als jongere of jongvolwassenen bestaansrecht op voor jouw generatie in een snel veranderende wereld?
Klik hiervoor meer informatie en aanmelden.

Webinar 'Heel snel, heel anders'
Ferenc van Damme gaf donderdag 16 april een inspirerende presentatie over vitale organisaties en de nodige vernieuwing in een snel veranderende wereld. Aan de hand van casussen uit de praktijk en levende experimenten nam hij de aanwezigen mee in wat er wèl werkt. Vragen die werden behandeld zijn: Hoe betrekken wij de organisatie bij de mensen in plaats van te proberen hen bij de organisatie betrekken? Hoe vinden wij de meerwaarde van de vereniging of maatschappelijke organisatie opnieuw uit? Hoe interesseren we mensen om te voelen dat de vereniging of maatschappelijke organisatie en dat waar ze voor staan, ook van hen is, om nieuwe vrijwilligers, bestuursleden, leden, donateurs te vinden?

Kortom hoe voorkom je dat jouw vereniging of maatschappelijke organisatie voor 2030 ook het lot ​van een Kodak, Nokia, V&D ​of omroep ​​ondergaat?... Dan moeten veel dingen ‘heel snel heel anders’!