Veerkracht en flexibiliteit

Corona zette afgelopen jaar ons team van ruim 50 gedreven medewerkers stil. Voor deze groep bewegers was dit een uitdaging. Al gauw werden er kansen gepakt om toch in beweging te blijven. Arjan Jansen, verenigingsadviseur en Annejet Cramer, BSC en stadsdeel coördinator vertellen over 2020.

“We werden letterlijk stil gezet, maar ik merkte al gauw de veerkracht en flexibiliteit van onze collega’s”, vertelt Annejet. “We moesten buiten onze comfortzone treden, we grepen kansen om van waarde te zijn voor de Zwollenaar. Iedere collega heeft zich ingezet. Als de één het even niet wist, kwam de ander met de oplossing.” Arjan vult aan: “We zijn ook beter gaan prioriteren in wat echt moet.”

Gemis
“Het mooie aan mijn werk vind ik de warme contacten met de sportverenigingen. Met elkaar om tafel, écht met elkaar in gesprek. Dat kon plots niet meer. Wat een gemis. Fysiek contact is voor mij én ons werk belangrijk. Je kan snel schakelen en je begrijpt elkaar beter”, zegt Arjan. Annejet vult aan: “Dat heb ik ook met collega’s. Je ziet alleen je directe collega’s, maar ik mis mijn andere collega’s. Voor het informele én formele contact. Je hebt elkaar echt wel nodig.” Arjan: “Weet je wat ik veel doe? Wandelen of fietsen en tegelijk overleg. Collega’s buiten ontmoeten, conform de maatregelen wandelen of fietsen én vergaderen. Werkt super.”

2020
“We hebben het afgelopen jaar hard moeten werken om sport- en bewegen te stimuleren. Het was niet makkelijk. Ik ben trots op mijn collega’s, ”vertelt Annejet. “Eens, daar past ook goed bij dat je werd geprikkeld een andere rol aan te nemen. De beperkingen zorgde voor een verschuiving in je werk. Dat moet je kunnen, en dat hebben we laten zien,” zegt Arjan.

Contactpersoon

Sharon Wassen

Marketing Communicatie Adviseur

s.wassen@sportservicezwolle.nl