Geen competitie maar fun

Geen competitie maar fun

Samen met haar gezin overwon Heleen de Witte alle obstakels van de Family Mudrun, één van de drie afstanden van de Seven Stars Zwolse Mudrun in 2019. De Seven Stars Zwolse Mudrun onderscheidt zich van andere landelijke modderspektakels door zich te richten op gezinnen en de deelname voor de allerkleinsten. Op zaterdag 6 juli ploeterde 650 deelnemers zich door de modder.

“We doen mee omdat het sporten leuk is, vooral in gezinsverband. De Family MudRun is niet competitief maar juist leuk om samen te doen. Met elkaar. Ondanks de grote hoeveelheid deelnemers kon je als gezin toch bij elkaar blijven op het parcours. Dat was goed geregeld”, vertelt Heleen.

Samenwerken
De Family Mudrun is een route van vier en een halve kilometer met twintig uitdagende obstakels. “Als deelnemer merk je ook dat veel partijen betrokken zijn. Het is professioneel en voelt als een echte samenwerkende organisatie. Mooi om te zien dat SportService Zwolle, mijn vorige werkgever, één van de belangrijke hoofdrolspelers is.”

“Ik hoop dat ze dit evenement blijven organiseren. Het is nog leuker als er variatie in afstand komt voor bijvoorbeeld de wat sportievere kinderen, maar verder is het altijd een gave en sportieve dag. Het is leuke manier van samenkomen en bewegen.”

Kinderen van Heleen, Gijs (8) en Anouk (11) van Vliet (niet op bovenstaande foto), deden voor de derde keer mee. Ze zijn zeker van plan om zich komende jaren ook weer in te schrijven. “Eerst gingen we allebei met ons hockeyteam de strijd aan en nu met de familie. Dat is gezellig”, vertelt Anouk.