lines

Derde editie Sportcafé Zwolle ruim 120 bezoekers

18-12-2019

Met raad en daad elkaar bij staan in de sport. Noaberschap. Daar draaide het Sportcafé om afgelopen dinsdagavond 17 december. Het publiek, ruim 120 aanwezigen, bestaande uit sportbestuurders, de politiek, sociaal domein, zorg, onderwijs en sportminded Zwolse inwoners ging met elkaar in gesprek over dit thema, maar kregen ook de ruimte om te netwerken en sportieve verbindingen te maken. Dit allemaal in de sfeer van het succesvolle tv-programma: de Top 2000 à Go-Go. SportService Zwolle gaf daar een sportieve draai aan met de Sport 2000 à Go-Go. Onder leiding van gastheer: Erik van der Spek.

“Wat een avond. Ontzettend leuk om te zien hoe sportminded Zwolle met elkaar in gesprek raakt en verbindingen legt. Als organisatie zetten we een programma neer, maar het publiek maakt de avond. En dat is gelukt! Het aantal bezoekers stijgt ieder jaar en we hebben mooie reacties mogen ontvangen van de bezoekers. Daar zijn we erg blij mee”, aldus de projectleider van het Sportcafé, SportService Zwolle, Erik Schonewille.

De stichting bouwt hard aan de traditie van het Sportcafé: “Dit is het derde jaar dat wij het Sportcafé organiseren. Ieder jaar luisteren we naar de actuele ontwikkelingen op sportief gebied en bieden wij middels het Sportcafé een open en toegankelijke setting om met elkaar in gesprek te gaan. Dit jaar was het thema Noaberschap, want we hebben elkaar nodig in de sport. Volgend jaar een nieuw thema en een andere setting. Maar het samenwerken in de sport? Dat blijft!”, aldus een trotse Martijn Mellema, SportService Zwolle.

Sport is de basis van Noaberschap
Na een sportief gedicht in plat Zwols door Wichert aan het Rot, betrokken inwoner en ambassadeur Walking football, nam gastheer Erik van der Spek, ervaren dagvoorzitter en voorzitter van Bluefingers Ultimate Frisbee Zwolle, het publiek mee door het programma van de derde editie van het Sportcafé Zwolle. De avond trof onderwerpen als een paneldiscussie tussen Jan Nijhuis (voorzitter sportpark Marslanden) en Klaas Sloots (wethouder Zorg en Welzijn - WMO), een sportquiz, individuele sprekers* aan het woord over de kracht van sport én een sportieve beschouwing ter afsluiting door René de Heer: “Vandaag de dag zitten er mensen in de zaal die durven over de grens heen te kijken. Ik zag de sport van de toekomst vanavond. Samen werken we aan vitaliteit. Sport is de basis voor vitaliteit maar ook voor Noaberschap. Elkaar begrijpen zonder elkaar te hoeven verstaan. Dat is de taal van sport!”

Sportquiz
Een sportquiz tijdens de Sport 2000 à Go-Go kon natuurlijk niet ontbreken. Jelle Hilarius, Diederik Meijntjes en Lisa Borst namen deel aan deze quiz. Vragen over sportbeleving, sportieve muzieknummers én grote namen in de sport. Met één punt verschil, won Lisa Borst, Salland Zorgverzekering groep (grote clubactie) de quiz en ging er met de prijs vandoor. De prijs was het Top 2000 quiz spel.

Jubileum cadeau bekend gemaakt
Het jubileum cadeau aan de stad is tijdens het Sportcafé bekend gemaakt. Partners van SportService Zwolle mogen tot aan de zomervakantie (2020) gratis gebruik maken van een multifunctionele Pannakooi. Men kan hier in voetballen, basketballen, volleyballen, badmintonnen en meer. SportService Zwolle bestaat dit jaar 15 jaar. Daar stonden zij op 19 september jl. bij stil middels een sportief feest voor partners om hen te bedanken voor de prettige samenwerking. Tijdens dit feest heeft SportService Zwolle giften mogen ontvangen. Met een extra bijdrage van de gemeente Zwolle hebben we een sportief Cadeau kunnen aanschaffen. Dit geven we terug aan de stad.

In de vorm van dit sportieve cadeau: multifunctionele Pannakooi.

Gouden Sportboek
De Gemeente Zwolle nodigt elk jaar sporters, die een bijzonder sportieve prestatie hebben geleverd, uit om het Gouden Sportboek te ondertekenen. Dat gebeurt ieder jaar tijdens een feestelijke bijeenkomst en dit jaar vond de ondertekening plaats voorafgaand het Sportcafé Zwolle georganiseerd door SportService Zwolle. Gisteravond hebben 21 Zwolse sporters het Gouden Sportboek ondertekend.

Sfeerbeelden
Voor sfeerbeelden klik hier.

*Diverse gasten spraken over Noaberschap en de kracht van sport: Bas Rozendaal (3x3 basketbal), Hanieh van Vilsteren (eigenaresse Tabonon), Jan Minkhorst (adviseur sportparticipatie NOC NSF), Diederik Meijntjes, Jelle Hilarius, Lisa Borst én Gisella van Olst (sportformateur lokaal sportakkoord).