lines

Zwols schaatstalent krijgt baan

26-11-2019

De inwoners van Zwolle en omgeving kunnen dit jaar weer schaatsen in de binnenstad van Zwolle. Vanaf 9 december tot en met 5 januari plaatst Schaatsen in de stad, Slump Catering & Events uit Bant, een overdekte schaatsbaan op het Rodetorenplein. SportService Zwolle biedt ruim 2200 (!) leerlingen van de diverse basisscholen (regulier -en speciaal onderwijs) de kans om een schaatsclinic te volgen en hun talent te ontdekken.

De schaatsbaan wordt ruim twee weken voor de kerstvakantie geopend, zodat SportService Zwolle de schaatsclinics kan verzorgen voor 18 basisscholen verdeeld over 80 groepen met ruim 2200 leerlingen uit groepen 3 – 8. De clinics vinden plaats tussen de reguliere lestijden 9.00 en 15.00 uur. “De gymlessen maken plaats voor schaatsclinics. Op deze manier kunnen de Zwolse basisschoolkinderen kennismaken met de schaatssport en hun vaardigheden verbeteren,” vertelt Marco Welink, event manager SportService Zwolle.

Veel animo, vraag groter dan aanbod
“We wisten bij het organiseren van deze clinics, dat het niet haalbaar zou zijn om alle Zwolse basisscholen met alle groepen deel te laten nemen aan de clinics. Daarom hebben wij eerst de scholen benaderd waar onze buurtsportcoaches als vakdocent actief zijn. Hier heeft zelfs een loting plaats moeten vinden om te komen tot een veilig- en haalbaar schaatsprogramma. Het programma is nu vol,” vertelt Welink.

De basisscholen die uitgeloot zijn of niet deel konden nemen, kunnen uiteraard in vrije tijd wel schaatsen op het overdekte bevroren water. Zie hiervoor de openingstijden.

Schaatsen in de stad en SportService Zwolle slaan de handen ineen
“Dat we de kans krijgen om kinderen te laten schaatsen is super. We slaan graag de handen ineen met Slump Catering & Events om de beleving van sport en bewegen te benutten. Onze buurtsportcoaches verzorgen professionele clinics en geven hiermee een draai aan het traditionele bewegingsonderwijs,” vertelt Roger Knoops, manager SportService Zwolle.

Ook Slump ziet het zitten: “Wij zijn hartstikke trots op de samenwerking met SportService Zwolle en willen graag bijdragen aan een gezonde samenleving”, aldus David Apperlo van Slump Catering & Events. Het catering- en eventbedrijf uit Bant gaat de volledige exploitatie van de schaatsbaan verzorgen.

Openingstijden
De schaatsbaan is van 9 tot en met 20 december op werkdagen vanaf 17.00 uur geopend voor het publiek. In het weekend vanaf 10.00 uur. Vanaf 21 december is de schaatsbaan en het horecaplein dagelijks geopend van 10.00 tot 21.00 uur. Iedereen kan genieten van ijspret, warme chocolademelk, een borrel of een heerlijke lunch. Daarnaast worden er diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Op de website van Schaatsen in de Stad volgt meer informatie en de actuele agenda. www.schaatsenindestad.nl