lines

Nieuwe locatie Out of the Box

28-09-2020

Wat als buitenspelen niet vanzelfsprekend is? Dan zoeken we daar een oplossing voor. Want buitenspelen moet voor iedereen toegankelijk zijn. Afgelopen zaterdag, ter afsluiting van de Nationale Sportweek, opende SportService Zwolle ‘Out of the Box 2.0’. Een zeecontainer vol met buitenspeelgoed om het buitenspelen voor kinderen uit Holtenbroek aantrekkelijker te maken. Ditmaal op een andere plek in de wijk Holtenbroek. Namelijk de groenstrook bij de Glenn Miller flat. Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Zwolle, Hervormd Weeshuis, Delta Wonen en Travers Welzijn.

Om zoveel mogelijk ouders en kinderen te bereiken in Holtenbroek, krijgt de zeecontainer jaarlijks een andere bestemming. Afgelopen zaterdag opende we de container 2.0 op de groenstrook bij de Glenn Miller flat. Vanaf het voorjaar 2021 staat de zeecontainer op deze nieuwe plek. Maar dit lukt niet zonder betrokken buurtbewoners. “Samen met Travers Welzijn en Delta Wonen proberen we de buurtbewoners zo goed mogelijk te betrekken bij dit project. We zien graag dat er een aantal actieve buurtbewoners op staan om het beheer van de box na een jaar over te nemen in een garagebox van hun flat, zodat wij de container kunnen verschuiven naar de volgende bestemming", vertelt Maaike van Vugt, projectcoördinator en Buurtsportcoach SportService Zwolle. "We gaan ervoor dat alle kinderen onbezorgd kunnen buitenspelen op speelveldjes in Holtenbroek!”

Buiten spelen draagt zijn steentje bij
Dat sport- en bewegen bijdraagt aan een vitale leefstijl is al wel bekend. Dat we dit doen op een educatieve, plezierige manier in de buitenlucht is toch net zo waardevol. "Deze manier van bewegen, lekker buiten spelen in de buitenlucht, draagt bij aan het verlagen van drempels naar de sport bij een vereniging of de beweging in de wijk. We zien de container als een mooie springplank naar een vitale leefstijl." aldus Maaike.

Nieuw speelgoed
De Out of the box 2.0 krijgt voor de nieuwe locatie nieuw speelgoed. "In tegenstelling tot het eerste speelgoed, kiezen we nu voor materiaal dat meer aansluit bij 'natuurlijk buitenspelen'. Je kunt bijvoorbeeld denken aan hutten bouwen met houten palen, of skelters met karren om takken te verzamelen die weer zorgen voor creativiteit in het buitenspelen." aldus Maaike. De financiering voor het nieuwe materiaal is mogelijk gemaakt door Hervormd Weeshuis.

Openingstijden
Vanaf het voorjaar 2021 gaat de zeecontainer met natuurlijk speelgoed, onder begeleiding van de buurtsportcoaches van SportService Zwolle, open op donderdag- en vrijdagmiddag.

Niet te missen
De zeecontainer, The Box, is herkenbaar aan de schilderingen die ontworpen zijn door muurkunstenares Henrike Joziasse. Zij heeft deze in samenwerking met buurtkinderen ingekleurd met verf die gesponsord is door Eerenstein. Met deze tekening is de zeecontainer niet te missen.