lines

Sportcafé Zwolle - Ranking the Sporters uitgesteld

14-12-2020

Vanwege de aangescherpte maatregelen rondom het coronavirus wordt het Sportcafé Zwolle met het thema ‘Ranking the Sporters’ uitgesteld. “In het kader van een ieder zijn gezondheid, is dit de beste beslissing”, vertelt Marco Welink, projectleider Sportcafé Zwolle, SportService Zwolle. Aanstaande woensdag 16 december zouden acht bekende Zwolse sporters elkaar ranken aan de hand van sportieve vragen onder leiding van presentator René de Heer, wethouder sport.

Onder meer Bram van Polen, aanvoerder PEC Zwolle, Marijn de Vries, voormalig prof-wielrenster, Michel Mulder, voormalig prof-schaatser en Gerben Last, voormalig paralympiër tafeltennis zouden meedoen aan Ranking the Sporters. Aan de hand van twee uitdagende vragen zouden zij dit jaar een stukje vermaak brengen aan de Zwolse inwoner. Maar de organisatie kiest voor de veiligheid- en gezondheid van een ieder. “Ondanks dat het programma en het format al anders is dan voorgaande jaren, kiezen we ervoor het Sportcafé Zwolle uit te stellen naar een nader te bepalen datum. Dit heeft voornamelijk te maken met dat we de acht bekende sporters bijeen zouden brengen in één binnenruimte. Echter wel op 1,5 meter afstand maar we zien in dat het in deze tijden van de coronacrisis niet noodzakelijk is”, aldus Welink.

2021
Zodra de maatregelen weer versoepelt worden, gaat de projectgroep opnieuw met elkaar om tafel (online). “Op dit moment is het duidelijk dat we nog niet zeker kunnen zeggen wanneer we het Sportcafé Zwolle wél plaats kunnen laten vinden. We houden de ontwikkelingen nauw in de gaten en nemen ter zijner tijd een weloverwogen beslissing”, vertelt Marco Welink, projectleider Sportcafé Zwolle.

Meer weten over de aangescherpte maatregelen?
Bekijk dan onze corona pagina.