lines

Succesvolle 1e editie Peptalk trok ruim 80 deelnemers - mét lancering film Trainersacademie

11-02-2020

Positief Coachen en Talentontwikkeling, het thema van Peptalk. Een inspirerende- en informatieve bijeenkomst die smaakt naar meer. De eerste editie van Peptalk voor het sporttechnisch kader van Zwolse verenigingen trok ruim 80 trainers, coaches en sportieve betrokkenen. Met elkaar in gesprek over de dagelijkse uitdagingen binnen de training of wedstrijd: hoe ga je om met het gedrag van jouw spelers, het talent van jouw spelers en wat heb je daar voor nodig? De film van de trainersacademie werd gelanceerd, Rintje Ritsma sprak met passie en verbinding werd gelegd. Kortom: een geslaagde avond waarin we samen de sport versterken.

“We hopen met deze avond in te spelen op de huidige ontwikkelingen binnen de sport. We hebben gemerkt dat het Positief coachen van jeugd en jongeren én Talentontwikkeling een grote informatie behoefte heeft, daarom organiseerde wij Peptalk. Goed om dan ook te zien dat de Zwolse vereniging hier mee aan de slag wil. Erg blij met deze opkomst,” vertelt projectleider Brian Rispens, SportService Zwolle. Rintje Ritsma deelde zijn ervaring over de manier waarop hij werd gecoacht en hoe het hem een betere schaatser heeft gemaakt. Daarna werden de deelnemers uitgenodigd voor inspirerende kleedkamersessies onder leiding van de verschillende gastsprekers. De deelnemers gingen naar huis met nieuwe kennis over Groepsdynamisch werken, Talentontwikkeling, Kidsfirst, Clubkadercoachingen visie Jeugd PEC Zwolle, met als doel deze toe te passen binnen de eigen training- en wedstrijden.

Peptalk editie nr. 2
De succesvolle eerste editie smaakt naar meer. “Editie nummer twee staat al op papier. Bij het organiseren van de 1e editie voelde we al aan dat een 2e editie haalbaar kon zijn. Na zo’n opkomst in op 31 januari, werd dit bevestigd. Niet alleen omdat het een geslaagde avond was, maar ook omdat we nog niet uitgesproken zijn over de huidige ontwikkelingen binnen de sport. Met Peptalk richten we ons bewust alleen op het sporttechnisch kader en willen hen hiermee beter bedienen. Een inspirerende, informerende avond waarbij we de verbinding leggen mét elkaar en vóór elkaar over de actualiteiten. Dit keer was het thema Positief coachen en Talentontwikkeling. De volgende editie een nieuw thema. Wanneer? Op 13 mei 2020”, vertelt Brian Rispens, projectleider Peptalk SportService Zwolle.

Trainersacademie
Bij de opening van Peptalk maakte het sporttechnisch kader kennis met de film van onze trainersacademie. Een film die laat zien waar trainers mee worstelen binnen hun team en wat er nodig is voor hen om verder te kunnen en hun team tot een resultaat te brengen die zij voor ogen hebben. Bekijk de film hier:

Sfeerbeelden Peptalk januari ‘20
Bekijk op onze website een kleine collectie aan sfeerbeelden.